Dekorációs felületek 1.rész

Dekorációs felületek 1.rész

Otthonunk fókuszává válhatnak a dekorációs felületek, melyeket lakásunk enteriőrjéhez illeszthetünk. A végeredmény fontosságát hangsúlyozva, minőségi anyagokokat használva a precíz kivitelezést javasoljuk. Ellenkező esetben bosszúságra és többlet költségre számíthatunk.

DEKOR FESTÉS Ha többre vágyunk az egyszerű falfestésnél, a legnépszerűbb a dekor festés. Komoly tudást igényel az antikolt márványfal hatású felület. Csak hozzáértő szakemberrel végeztessük el. Viszont léteznek házilag kivitelezhető technikák is, amihez használhatunk ecsetet, szivacsot, rongyot, vagy akár glettvasat is. Utánozhatjuk a henger felületét is, különleges mintákat létrehozva. Használhatunk sablonokat, melyeket igénybe vehetünk az internetről.

Ezek a burkolatok különböző méretű, mintájú és színű téglából készülhetnek. A téglát különböző módon lehet fektetni: vízszintesen, függőlegesen vagy ezeket egymással kombinálva vegyes fektetési móddal is. Gyakran régi téglát használva, 1 cm vastagságú szeletekben ragasztják az adott felületre. Itt a tégla külső része látható. Ha több szeletet kapunk a bontott téglából, akkor felületét fel kell csiszolni, a szebb hatás érdekében, valamint impregnáló szerrel le kell kezelni, hogy megvédje a koszolódástól. Majd a legvégére marad a fugázása.

KŐBURKOLATOK Változatos színe és formája miatt választjuk. Mindenki találhat magának megfelelőt. 

FABURKOLATOK A fából készült burkolat mindig divat és időtálló felületek, mivel természetes anyag, amely jól illeszthető minden stílushoz. Párosítható más anyagokkal mint a kő, fém vagy üveg. Nagy előnye, hogy meleg anyag, természetes, könnyű, hosszú élettartammal bír, dekoratív, könnyen elkészíthető.Összeilleszthetünk eltérő színű köveket, amiből akár mintákat is rakhatunk. Vagy kontrasztos látványt alakíthatunk a fallal. Acél tartókonzolok segítségével helyezik a falra. Akár megvilágítva.

CSEMPE Felületükben és mintájukban térnek el a hagyományos burkolólapoktól. Illetve fontos megtalálnunk a megfelelő hidegburkolat arányt a dekorálandó falunkon. Nem mindegy, hogy egy képet rakunk csak ki, vagy egy egész falat burkolunk.

ÜVEGFAL Az üveg régóta hódító díszítő anyag. Lehet anyagában színezett, lehet mintás üveg, struktúrált üveg, intelligens üveg.

3D FALIPANEL Bárhová beépíthető, egyedi dekoráció. A kis táblás panelek speciális gipszből előregyártott formában vásárolhatók. Szinte bármilyen fogadó felületre ragaszthatók. Előnyösebb nagyobb felület burkolására. Felületkezelése felrakás után történik a kívánt színre latex vagy vinyl festékekkel. Még különösebb hatást tudunk elérni, ha megvilágítjuk a struktúrált, festett felületet. Előnyük a tisztíthatóságon és javíthatóságon kívül, hogy jó hő- és hangszigetelő anyag és nagy felületi szilárdsággal bír a gipsz. Készíthető bambuszból, PVC-ből, MDF-ből, márványból, akár fémből is.

FALIKÁRPIT A falra szerelt tartószerkezetre kasírozott kárpitot nevezzük falikárpitnak. Olyan helyiségekbe javasolt, ahol a szövetek meleg hangulatát szeretnénk fokozni, mint például a hálószobákba. A fal hibáit a felfüggesztésre szolgáló lécváznak kell ellensúlyoznia, hogy a kárpitot makulátlanul lehessen megfeszítve rögzíteni. Anyaguk sokféle lehet. Akár bőr, textilbőr, bársony, brokát, damaszt, kreton, selyem.

BŐRPANEL Luxus kategóriának számít a bőrrel burkolt fal, olcsóbbnak és ugyanúgy elegánsnak a textilbőrös panel. Szilárd panelre ragasztott szivacsra kasírozzuk utólag akár szegecseljük a felületképző anyagot. Minél vastagabb a szivacs párna, annál domborúbb a végeredmény. Kipróbálhatunk különféle textúrájú, méretű és színű elemeket. Felerősítésükhöz univerzális ragasztót is használhatunk.

…Csak képzeletünk szab határt a megvalósítható ötleteknek és anyagoknak.

  

Kérjen ajánlatot most!

Minta: +36-70-123-4567

Az árajánlatkéréskor megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük és az árajánlatkérések megválaszolásához használjuk az Ön színvonalas kiszolgálása érdekében. Amennyiben nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről, a bútorvilág és a lakbrendezés aktuális trendjeiről engedélyezze, hogy hírlevelet küldjünk Önnek évente néhány alkalommal.

Ha tájékoztatást szeretne kapni olyan marketing akciókról, eseményekről amely Önnek információt, kedvezményt, előnyt biztosít járuljon hozzá, hogy adatait marketingcélú tevékenység céljából megőrizzük.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.