Bútorápolási tanácsok

Ülőgarnitúrák, kanapék, székek ápolása

1. Szövetek tisztítása, ápolása

A szövettel, bőrrel, műbőrrel vagy NLF-fel bevont bútorok rendszeres és szakszerű ápolása jelentősen hozzájárul, hogy a megvásárolt termék sokáig megőrizze újszerű állapotát. Bútoraink mindennap ki vanna téve a pornak és a különböző koszolódási lehetőségeknek.

A napi szennyeződéseket rendszeres porszívózással (kis szívóerejű kárpitfejjel) és utána puha kefével, a simítási irányba történő átkeféléssel lehet eltüntetni. Esetenként javasoljuk nedves puha ruhával áttörölni a szövetet, hogy a szálak rugalmasságát megőrizzük. Javasoljuk, hogy a szennyeződéseket a lehető legrövidebb időn belül ki kell tisztítani. Soha ne próbálják a rászáradt foltokat hegyes, éles eszközzel kapargatni, mert azzal a szálakat megsérthetik. A folyadékokat első lépésben nedvszívó kendővel itassák fel majd ezt követően kb. 30 C-os vízzel és semleges finom mosószerrel végezzék el a tisztítást. Ne használjanak háztartási tisztítószert, mert azok savakat tartalmaznak és megtámadják a szálakat. A tisztítószert soha sem a felületre kell önteni ha valamilyen tiszta, puha kendőre. A tisztítás előtt mindig ellenőrizze egy nem látható helyen, hogy a tisztítószer nem okoz e szín elváltozást.

Tisztítás után mindig töröljék át varrattól-varratig a felületen a szövetet nedves kendővel, hogy a foltszáradást elkerüljék. Ezután itassák fel egy száraz kendővel ismét a felületet és várják meg a teljes száradást. Ezután újra át kell porszívózni és csak ezután lehet használatba venni. Plüss anyagokat soha sem szabad oldószerrel kezelni, mert tönreteszik a huzatot!

2. Bőrápolás

A bőr rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező termék. Kellemes tapintású, puha, meleg de ennek ellenére mégis rendkívül strapabíró.

A bőrt is ugyanúgy, mint a szövetet folyamatosan ápolni kell. A legnagyobb ellensége a por és a szárazság. Ezt megelőzhetjük, ha nem tesszük ki a felületet erős napfénysugárzásnak és a fűtési szezonban nem közvetlenül radiátorok mellé tesszük. A meleg levegő kiszárítja, repedezetté teszi a bőrt.

Az ápolásnál az egyik legfontosabb, hogy rendszeresen elvégezzük, mivel ezzel jelentősen megnöveljük az élettartamát és az újszerűségét a bőrnek. Mind a bőrhöz, mind a nubukhoz külön be lehet szerezni speciális bútorápoló szettet.

A por kiszárítja a bőrt, ezért hetente egyszer mindenképpen porszívózzuk át a teljes felületet. Itt is, mint a szöveteknél, csak kis szívóhatással és puha kárpittisztító fejjel végezzük a folyamatot. Ezután nedves kendővel át kell törölni, hogy a bőr minden pórusából eltávolítsuk a port.

3. NLF felület

Az NLF anyagban a kellemes, puha tapintás és kiváló használati tulajdonságok kombinálódnak egymással. Az NLF egy olyan szövet, amely szerkezetéből fakadóan a bőrhöz hasonlít, tapintása puha, kiváló minőségű anyagra emlékeztet, a felülete pedig ellenálló. Ezzel a folteltávolítás jelentősen könnyebbé válik. Egy kis víz és egy puha kendő segítségével a szövetet ért szinte mindegyik naponta előforduló kellemetlenségtől egészen egyszerűen megszabadulhatunk.

Folt esetén nedvesítsen meg egy kendőt és törölje le vele a foltot Enyhe dörzsöléssel távolítható el a folt a pórusokból is. Enyhe vagy kicsi szennyeződéseket bepermetezhet vízzel, s utána a fent leírtak alapján távolítsa el a foltot. Soha ne használjon folteltávolítót.

Impregnálás vagy más kémiai termékek használata nem szükséges, hisz az NLF olyan anyag, mely rendkívüli ellenállással rendelkezik. A szennyeződések mindennaposak lehetnek, zsír- vagy fehérjetartalmúak, golyóstoll, csokoládé, ketchup, tej, vörösbor, gyümölcslé, elszíneződés - pl. a farmer -. Győződjön meg róla, hogy egy-egy mosás vagy folteltávolítás után az anyag valóban teljesen megszáradt-e. A folyadékot száraz, nedvszívó kendővel kell feltörölni.

Rendszeresen, legalább hetente porszívózza és törölje le bútorát. Ehhez a porszívó megfelelő keféjét és a megfelelő szívóerejét használja.

Kérjen ajánlatot most!

Minta: +36-70-123-4567

Az árajánlatkéréskor megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük és az árajánlatkérések megválaszolásához használjuk az Ön színvonalas kiszolgálása érdekében. Amennyiben nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről, a bútorvilág és a lakbrendezés aktuális trendjeiről engedélyezze, hogy hírlevelet küldjünk Önnek évente néhány alkalommal.

Ha tájékoztatást szeretne kapni olyan marketing akciókról, eseményekről amely Önnek információt, kedvezményt, előnyt biztosít járuljon hozzá, hogy adatait marketingcélú tevékenység céljából megőrizzük.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.