BÚTORÁPOLÁSI TANÁCSOK

A Tom Tailor Guest kanapé kétszemélyes ággyá alakítható. A GYEREKSZOBA BERENDEZÉSE. Az ezen az oldalon található bútorápolási tanácsok segítenek abban, hogy a tőlünk vásárolt termékek hosszú ideig szépek maradjanak.

Ülőgarnitúrák, kanapék, székek ápolása – Bútorápolási tanácsok mindenkinek

1. Szövetek tisztítása, ápolása

A bútorápolási tanácsok az anyagismerettel kezdődnek. A szövettel, bőrrel, műbőrrel vagy NLF-fel bevont bútorok rendszeres és szakszerű ápolása jelentősen hozzájárul, hogy a megvásárolt termék sokáig megőrizze újszerű állapotát. Bútoraink mindennap ki vannak téve a pornak és a különböző koszolódási lehetőségeknek.

A napi szennyeződéseket rendszeres porszívózással (kis szívóerejű kárpitfejjel) és utána puha kefével, a simítási irányba történő átkeféléssel lehet eltüntetni. Esetenként javasoljuk nedves puha ruhával áttörölni a szövetet, hogy a szálak rugalmasságát megőrizzük. Javasoljuk, hogy a szennyeződéseket a lehető legrövidebb időn belül ki kell tisztítani. Soha ne próbálják a rászáradt foltokat hegyes, éles eszközzel kapargatni, mert azzal a szálakat megsérthetik. A folyadékokat első lépésben nedvszívó kendővel itassák fel majd ezt követően körülbelül 30 ºC-os vízzel és semleges finom mosószerrel végezzék el a tisztítást. Ne használjanak háztartási tisztítószert, mert azok savakat tartalmaznak és megtámadják a szálakat! A tisztítószert soha sem a felületre kell önteni ha valamilyen tiszta, puha kendőre. A tisztítás előtt mindig ellenőrizze egy nem látható helyen, hogy a tisztítószer nem okoz e szín elváltozást!

Tisztítás után mindig töröljék át varrattól-varratig a felületen a szövetet nedves kendővel, hogy a foltszáradást elkerüljék. Ezután itassák fel egy száraz kendővel ismét a felületet és várják meg a teljes száradást. Ezután újra át kell porszívózni és csak ezután lehet használatba venni. Plüss anyagokat soha sem szabad oldószerrel kezelni, mert tönkreteszik a huzatot!

Bútorápolási tanácsok 2. Bőrápolás

A bőr rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező termék. Kellemes tapintású, puha, meleg de ennek ellenére mégis rendkívül strapabíró.

A bőrt is ugyanúgy, mint a szövetet folyamatosan ápolni kell. A legnagyobb ellensége a por és a szárazság. Ezt megelőzhetjük, ha nem tesszük ki a felületet erős napfénysugárzásnak és a fűtési szezonban nem közvetlenül radiátorok mellé tesszük. A meleg levegő kiszárítja, repedezetté teszi a bőrt.

Az ápolásnál az egyik legfontosabb, hogy rendszeresen elvégezzük, mivel ezzel jelentősen megnöveljük az élettartamát és az újszerűségét a bőrnek. Mind a bőrhöz, mind a nubukhoz külön be lehet szerezni speciális bútorápoló szettet.

A por kiszárítja a bőrt, ezért hetente egyszer mindenképpen porszívózzuk át a teljes felületet. Itt is, mint a szöveteknél, csak kis szívóhatással és puha kárpittisztító fejjel végezzük a folyamatot. Ezután nedves kendővel át kell törölni, hogy a bőr minden pórusából eltávolítsuk a port.

3. NLF felület

Az NLF anyagban a kellemes, puha tapintás és kiváló használati tulajdonságok kombinálódnak egymással. Az NLF egy olyan szövet, amely szerkezetéből fakadóan a bőrhöz hasonlít, tapintása puha, kiváló minőségű anyagra emlékeztet, a felülete pedig ellenálló. Ezzel a folteltávolítás jelentősen könnyebbé válik. Egy kis víz és egy puha kendő segítségével a szövetet ért szinte mindegyik naponta előforduló kellemetlenségtől egészen egyszerűen megszabadulhatunk.

Folt esetén nedvesítsen meg egy kendőt és törölje le vele a foltot Enyhe dörzsöléssel távolítható el a folt a pórusokból is. Enyhe vagy kicsi szennyeződéseket bepermetezhet vízzel, s utána a fent leírtak alapján távolítsa el a foltot. Soha ne használjon folteltávolítót.

Impregnálás vagy más kémiai termékek használata nem szükséges, hisz az NLF olyan anyag, mely rendkívüli ellenállással rendelkezik. A szennyeződések mindennaposak lehetnek, zsír- vagy fehérjetartalmúak, golyóstoll, csokoládé, ketchup, tej, vörösbor, gyümölcslé, elszíneződés – pl. a farmer. Győződjön meg róla, hogy egy-egy mosás vagy folteltávolítás után az anyag valóban teljesen megszáradt-e. A folyadékot száraz, nedvszívó kendővel kell feltörölni.

A bútorápolás egyik alapvető szabálya, hogy rendszeresen, legalább hetente porszívózza és törölje le bútorát. Ehhez a porszívó megfelelő keféjét és a megfelelő szívóerejét használja. Ezek a bútorápolási tanácsok segítenek abban, hogy a tőlünk vásárolt termékek hosszú ideig szépek maradjanak. Ötleteket Facebook oldalunkon is találhat!