ÁGY

Rio Design ágy – Kiváló minőség, széles választék

Az ágy nagyon fontos szerepet tölt be életünkben. A jó minőségű pihenés a legfontosabb dolog a mindennapokban. Ha nem tudjuk kellően kipihenni magunkat azt minden szinten megsínyli a szervezetünk. Fáradtan kialvatlanul nehezebb a munkavégzés, és minden egyéb tevékenység. Sőt egy nem megfelelő ágy még az egészségünket is károsíthatja. Gondoljunk csak a sok mozgásszervi és derékfájós emberre, akinek igen fontos, hogy hogyan tölti az éjszakát.

Az ágyválasztás körültekintést igényel.

Először nézzük a kényelmi dolgokat. Fontos, hogy boxpsring vagy hagyományos ágy mellett döntünk. A boxspring ágy általában magasabb fekvőfelületű. Egy alsó rugós váz (matracszerű) van a hagyományos ágykeret helyett. Ez az alsó váz egy rugós matrac. Erre kerül rá az általunk választott matrac. Aki pedig szereti a puhább fekvőfelületet az még egy topper matracot is tehet legfelső rétegként. Ezt az ágy típust azok választják, akik a magasabb, puhább, rugalmasabb fekvési formát kedvelik.

Nagyon sokan a hagyományos elrendezést szeretik. Ami azt jelenti, hogy van egy ágykeret, abban egy ágyrács, és azon egy matrac. Ez a rendszer is lehetővé teszi a megfelelő komfort kialakítását. Ebben az esetben az ágykeret többnyire csak design szempontból mérvadó. Az ágykeretbe kerül az ágyrács. Ez már fontos elem, mert ennek keménysége, állíthatósága nagyban befolyásolja majd az alvásunk minőségét. Ez után következik a matrac. A matrac és az ágyrács együtt fogják meghatározni azt, hogy mennyire lesz kényelmes az ágyunk. A rengeteg fajta matrac közül mindenkinek, saját magának érdemes megtalálnia azt, amely a legkényelmesebb, hiszen elvárásaink, igényeink különbözőek.

Van olyan ágy, amely tároló funkciót is betölthet. Ezek az ágyneműtartós ágyak. Ez sokszor praktikus, ha kevés a helyünk, olyankor érdemes kihasználni ezt a tárolási lehetőséget is.

Ágyaink egyedi méretben is rendelhetők. Magasabb vásárlóink sem maradnak fekhely nélkül! Mivel az ágyaink meghosszabbítása is lehetséges.

Végül arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak kényelmesnek, hanem szépnek is szeretnénk azt az ágyat, amelyben alszunk.

A nálunk kapható ágyak rengetegféle kárpittal rendelhetők. Szövettel, bőrrel, textilbőrrel és egyéb speciális kárpitokkal. Arról nem is beszélve, hogy több százféle színből lehet választani.

A maximális kényelemért, nem csak a matracok felelősek, hanem azok alátámasztását nyújtó ágyrácsok is jelentősen befolyásolják azt. Ágyunkra összetett rendszerként kell gondolnunk, és ha minden eleme a helyére kerül, akkor találjuk meg a végleges komfortját. Az ADA cég erre kínál remek megoldásokat termékeivel.

Eszerint az ágyrácsok lehetnek:

  • Fix nem rugalmas.
  • Fix rugalmas: Ezeknél az ágyrácsoknál a fa rugólapok műanyag papucsokban vannak rögzítve. Találunk köztük állítható keménységű modelleket is. Illetve vannak olyan típusok, amiknél nemcsak a keménység állítható, hanem a szükséges pontokon, (például váll) alapvetően puhább zónák lettek kialakítva a kényelmesebb alvásért.
  • Állítható ágyrácsok: A rugalmas ágyrácsok tovább fejlesztett változata. Ezeknél a típusoknál a fej- vagy lábvég, vagy mindkettő magassága kézzel vagy motorosan (modelltől függően) állítható. Általában több komfort zónával rendelkeznek és keménységük állítható.

Másik fő alkotórésze ágyunknak a matrac.

Ezeknek is számtalan változata megtalálható nálunk. Alapvető típusai:

Habmatracok: jól szellőző, rugalmas alátámasztást adó, sok méretben rendelhető, általában körbe cipzározható, mosható huzattal rendelkező matracok. Ezen belül:

  • Komforthab matracok: pontrugalmas habmatracok. Zóna nélküli, vagy 5 illetve 7 zónás kivitelben. A megfelelő alátámasztás reményében a fej, váll, hát, derék, láb alatt.
  • Hideghab matracok: nagy rugalmasságú, igen jól szellőző matracok. 5 vagy 7 zónás kivitelben az optimális súlyelosztás és kényelem érdekében a fej, váll, hát, derék, láb alatt.
  • Táskarúgos matracok: jól szellőző komplett rendszerek. Széles méret és típus választékból lehet választani. Általában körbe cipzározható, mosható huzattal rendelkező matracok. A táskarugós matracokban egyesével csomagolt rugók biztosítják az egymástól független mozgás lehetőségét. Ezzel optimálisan lekövetve a test vonalát, így adva tökéletes alátámasztást a megfelelő helyeken. 5 vagy 7 zónás kivitelben az optimális súlyelosztás és kényelem érdekében a fej, váll, hát, derék, láb alatt.

Az ágy mellé tudunk különböző éjjeli szekrényt is ajánlani. Már kárpitozott éjjeli szekrények is kaphatók, amelyek azonos kárpittal vannak bevonva, mint az ágy. De anyaga lehet fa vagy üveg is.

Sokan szeretik, ha az ágyból kikelve elsőre valami finom puha felülettel találkozik a talpuk. Nekik tudunk ajánlani szőnyegeket. Természetesen a szép dekoráció a hálószobában is fontos, hiszen egy pihentető légkör kialakításához az is elengedhetetlen. Üzletünkben található lámpa, függöny, dísztárgy, tükör, festmény termékeinkkel segítünk kialakítani az Ön hálószobáját és megteremteni a kikapcsolódást nyújtó atmoszférát.

A kiválasztásnál nem csak a méret az, ami fontos. Az igazi pihentető alváshoz szükséges a megfelelő ágyrács és matrac kiválasztása is. Az egyedi méretezésű ágyak esetében pedig még inkább figyelni kell, hogy a matrac és az ágyrács is megfelelő méretű legyen.

További hálószoba design ötletekért látogasson el a Facebook és Instagram oldalunkra