Helytakarékos étkező kialakítása

A színek és a fények fontos szerepet játszanak a tér optikai tágításában, amikor helytakarékos étkező kialakítása a célunk,

Ha kevés hely áll rendelkezésünkre, mégsem szeretnénk túlzsúfolttá tenni a teret, design szempontból sem könnyű feladat a helytakarékos étkező kialakítása.

Az étkező berendezése során az esztétikai szempontokon túl fontos figyelembe vennünk azt is, hogy a helyiséget családtagjaink naponta többször is használni fogják. Épp ezért semmiképp ne válasszunk annyira szűk helyet az étkezőnek, hogy ott ne lehessen kényelmesen elférni! Ennek ellenére egy kicsi, ám a családi ebéd kényelmét így is biztosító helyen a megfelelő bútorok kiválasztásával lehetséges a helytakarékos étkező kialakítása.

Ahhoz, hogy az étkező ne tűnjön túlzsúfoltnak, fontosak a lakás stílusához színben is szépen illeszkedő bútorok.

Ügyfelünk választása, a Spider étkezőasztal és a Dortmund szék kombinációja, remek példa rá, hogy a helytakarékos étkező kialakítása során fontos szerepet játszanak a színek. Mind az asztal, mind a székek tömör bükkfából készültek és szürkés színűre vannak pácolva, így anyaguk és színük tekintetében is tökéletesen illenek egymáshoz. Emellett a padló és a konyha barnás, diós színárnyalatához is remekül illik a kissé szürkésbarnás szín. Ugyanakkor mégsem unalmas, hiszen a szürkés árnyalat kiemeli a többi elem közül. (Ráadásul a 2021. év egyik színe a szürke.)

Az étkezőgarnitúra leglátványosabb elemei mégis a kárpitozott Dortmund székek, melyek színének kiválasztásakor figyelembe vettük azt is, hogy jól nézzenek ki a sötétítő függöny és a fényáteresztő függöny mellett. A türkiz és a fehér kellően vonzza a tekintetet, ugyanakkor visszahozza a nappali domináns színeit, ezért belesimul a térbe.

Helytakarékos étkező kialakítása során azonban nem csak a színvilág, de a kiválasztott bútorok formája is fontos.

A Spider étkezőasztal ebből a szempontból igazán praktikus választás, hiszen nagyobbítható, így vendégek fogadásához is ideális. Amikor viszont nincsenek vendégek, hanem csak a család étkezik együtt, az asztal nem foglal sok helyet. Ehhez hozzájárul a különleges, pókra emlékeztető lábformája is, mely jól érvényesül a térben. Az asztalhoz jó kiegészítő a Dortmund szék, mely kecses és légies formájú, így optikailag nem szűkíti a teret.

Mindez a lakás egy jól megvilágított pontjára került, ami még tágasabbá varázsolja az étkezőt.

Ezen az este készült fotón a sok kisebb lámpa megvilágítja, ezáltal hangsúlyossá teszi az étkezőgarnitúrát. Nappal pedig a nagy méretű ablakokon beérkező napfény tágítja a teret. Így a helytakarékos étkező kialakítása sokkal hatékonyabb, de mindennek más előnye is van. Amikor jó az idő, a napsütés igazán vidám hangulatot varázsol az étkezőbe. Az ablak mellett még az ebéd is finomabb!

Ha Ön is szeretne modern és minőségi bútorokat otthonába, nézzen körül termékeink között a weboldalon, vagy jöjjön el törökbálinti üzletünkbe személyesen! Ha még tanácstalan, ez esetben is tudunk segíteni! Keressen minket elérhetőségeink egyikén, vagy látogasson el Facebook, illetve Instagram oldalunkra!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS