Boxspring ágyak térnyerése

Magyarországon is hódítanak a boxspring ágyak. A Rio Art & Design-nál kapható, ún. boxspring ágyak, kiemelt népszerűségnek örvendenek világszerte.

A boxspring ágy nem új keletű felfedezés, hiszen már régen is ismerték, illetve kedvelték az angol és skandináv előkelőségek. Közkedveltté speciális felépítésük és luxus kivételezésük miatt válhattak. Most leleplezzük titkukat! A boxpring ágyak először Angliában, majd a skandináv és a mai Benelux állam területén váltak az arisztokrácia kiváltságává. Tömegesen Európa más országaiban csak a XIX. század környékén terjedtek el. Ezek az ágyak kizárólag nemes anyag felhasználásával készültek, mint gyapjú, kasmír esetleg nagyon magas minőségű lószőr. Ezeket a luxus alapanyagokat az átlagemberek nem engedhették meg. Ma már gyártásuk tömegessé vált és anyaguk is változott. Készítésük során előkerül a szivacs, a memory foam és a hideghab is. Ez lehetővé tette, hogy kényelmüket a középosztály is élvezhesse.

Különlegessége a szerkezetében rejlik. Az igényesen kidolgozott és kárpitozott tömör faváz alatt három, illetve négy különálló egységre tagolódik. Az alsó doboz-box, egy feszes bonell rugós, spring szerkezetet rejt magában, melynek feladata a felette levő rétegek megfelelő alátámasztása, megtartása is. Innen ered a neve is. A bonell rugós szerkezet egy olyan rugós matrac, amely kényelmes, de kissé kemény, mégis tartást biztosít minden testhelyzetben. Feladata a fölötte lévő rétegek feszes alátámasztása. Magasságának köszönhetően kedvez az idősebbeknek is, hiszen amikor lefekvéshez készülődnek az ágyba történő leülés is sokkal könnyebb. A boxspring ágy középső eleme vagy rétege hagyományosan egy táskarugós matrac, amely lehet egy táskarugós rendszer, vagy egy mini zsákrugó réteggel fokozott matrac. Ez azt jelenti, hogy egy olyan matraccal folytatódik, ami hagyományos matracokhoz képest kétszeres mennyiségű rugót tartalmaz. Ezek egymástól függetlenül képesek mozogni, dupla kényelmet és rendkívüli rugalmasságot biztosítva.

A boxspring ágyak legfelső eleme a topper vagy top pillow réteg, amelynek feladata a komfortérzet, a könnyed felületi kényelem biztosítása. Mivel a dupla rugózás kétszeres kényelemmel jár, így érzetre sokkal puhább, mint a hagyományos matrac. Többek között, ezért is használnak minden magasan kvalifikált szállodában boxspring ágyakat.

Egészségügyi szempontból is érdemes bizalmat szavazni rájuk, mert az alvástesztek kimutatták, hogy az emberek nagy része az oldalán vagy háton fekve alszik. Akik az oldalukon fekve szoktak aludni, azoknál a gerincoszlopuk általában nem egyenes. Azt szokták mondani, hogy egy boxpring ágyban található matraccal ezt ki lehet küszöbölni. Továbbá mikor alszunk, akkor a kilógó testrészeknek, mint a vállunk és a csípőnk megfelelő módon bele kell süllyednie a matracba. Ilyenkor a váll és a fej közti távolságot ki kellene töltenie, formáznia kell annak, amin alszunk. Egy hagyományos, 14-15 cm-es matrac esetén ez igencsak problémás. Még, ha rendelkezik is rugós ágyráccsal, akkor is további 2-3 centit tud rugózni, ám sokszor egyáltalán nem elég. A boxspring ágyakon nincs ágykeret, se ágyrács, így kevesebb helyet foglalnak. A lepedő pedig szépen behajtogatható a matrac és az alsóágy közé. Az ágyrács helyett úgynevezett alsóágy van, amibe eleve egy 10-12 cm magas rugózat van beépítve, ehhez adódik a matrac magassága. A kettő együtt tud megfelelő alváspozíciót biztosítani minden korosztály számára. Bár ezeknek a fekvőalkalmatosságoknak az ára nem olcsó, megvásárlásuk mégis kifizetődik hosszútávon. Egy közönséges matrac átlagos élettartama tíz év, és az ágyszerkezetnek se sokkal több, ha olcsó bútorlapból készült. A boxspring ágyakkal megkímélhetjük magunkat az ágycserével járó macerától, ugyanis sokak tapasztalata szerint strapabíróságuk egy életre szól. Tehát a boxspring ágyak felépítésüknek köszönhetően nem csak a kényelmes alváshoz járulnak hozzá, hanem egészségünk megőrzéséhez is. Valamint ágykeret nélküli, magasított, esztétikus alakjuknak köszönhetően könnyen üde színfoltjai lehetnek bármely hálószobának, a luxus és az elegancia valódi megtestesítőjeként. Kiváló minőségüknek köszönhetően, tartósságuk egy élethosszig garantált!

Tom Tailor, Soft Box ágy      Tom Tailor Color Box ágy

Kérjen ajánlatot most!

Minta: +36-70-123-4567

Az árajánlatkéréskor megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük és az árajánlatkérések megválaszolásához használjuk az Ön színvonalas kiszolgálása érdekében. Amennyiben nem szeretne lemaradni legfrissebb híreinkről, a bútorvilág és a lakbrendezés aktuális trendjeiről engedélyezze, hogy hírlevelet küldjünk Önnek évente néhány alkalommal.

Ha tájékoztatást szeretne kapni olyan marketing akciókról, eseményekről amely Önnek információt, kedvezményt, előnyt biztosít járuljon hozzá, hogy adatait marketingcélú tevékenység céljából megőrizzük.

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.