BOXSPRING ÁGYAK A RIO DESIGN KÍNÁLATÁBAN

BOXSPRING ÁGYAK MÁR A RIO DESIGN KÍNÁLATÁBAN IS ELÉRHETŐEK

Magyarországon is hódítanak a boxspring ágyak. A Rio Art & Design-nál kapható boxspring ágyak, kiemelt népszerűségnek örvendenek világszerte.

A már a Rio Design-nál is kapható boxspring ágyak nem új keletű felfedezések, hiszen már régen is ismerték, illetve kedvelték az angol és skandináv előkelőségek. Közkedveltté speciális felépítésük és luxus kivételezésük miatt válhattak. Most leleplezzük titkukat!

A boxspring ágyak először Angliában, majd a skandináv és a mai Benelux államok területén váltak az arisztokrácia kiváltságává. Tömegesen Európa más országaiban csak a XIX. század környékén terjedtek el. Ezek az ágyak kizárólag nemes anyag felhasználásával készültek, mint gyapjú, kasmír esetleg nagyon magas minőségű lószőr. Ezeket a luxus alapanyagokat az átlagemberek nem engedhették meg maguknak. Ma már gyártásuk tömegessé vált és anyaguk is változott. Készítésük során előkerült a szivacs, a memory foam és a hideghab is. Ez lehetővé tette, hogy kényelmüket a középosztály is élvezhesse.

A boxspring ágyak különlegessége a szerkezetükben rejlik. Az igényesen kidolgozott és kárpitozott tömörfa váz alatti rész három, illetve négy különálló egységre tagolódik. Az alsó doboz-box, egy feszes bonell rugós, spring szerkezetet rejt magában, melynek feladata a felette levő rétegek megfelelő alátámasztása, megtartása is. Innen ered a neve is. A bonell rugós szerkezet egy olyan rugós matrac, amely kényelmes, de kissé kemény, mégis tartást biztosít minden testhelyzetben. Feladata a fölötte lévő rétegek feszes alátámasztása.

Magasságának köszönhetően kedvez az idősebbeknek is, hiszen amikor lefekvéshez készülődnek az ágyba történő leülés is sokkal könnyebb.

A boxspring ágy középső eleme vagy rétege hagyományosan egy táskarugós matrac, amely lehet egy táskarugós rendszer, vagy egy mini zsákrugó réteggel fokozott matrac. Ez azt jelenti, hogy egy olyan matraccal folytatódik, ami hagyományos matracokhoz képest kétszeres mennyiségű rugót tartalmaz. Ezek egymástól függetlenül képesek mozogni, dupla kényelmet és rendkívüli rugalmasságot biztosítva.

A boxspring ágyak legfelső eleme a topper vagy top pillow réteg, amelynek feladata a komfortérzet, a könnyed felületi kényelem biztosítása. Mivel a dupla rugózás kétszeres kényelemmel jár, így érzetre sokkal puhább, mint a hagyományos matrac. Többek között, ezért is használnak minden magasan kvalifikált szállodában boxspring ágyakat.

Egészségügyi szempontból is érdemes bizalmat fektetni beléjük, hiszen az alvástesztek kimutatták, hogy az emberek nagy része az oldalán vagy háton fekve alszik. Akik az oldalukon fekve szoktak aludni, azoknak a gerincoszlopuk általában nem egyenes. Sokan azt állítják, hogy egy boxspring ágyban található matraccal ezt az egészségügyi problémát könnyen kiküszöbölhetjük. Emellett mikor alszunk, a takaró alól kilógó testrészeknek, például a vállunknak és a csípőnknek megfelelő módon bele kell süllyednie a matracba. Ilyenkor a váll és a fej közti távolságot ki kellene töltenie, formáznia kellene annak a matracnak, amin alszunk.

Egy hagyományos, 14-15 cm-es matrac esetén ez igencsak problémás.

Egy hagyományos, 14-15 cm magas matrac esetén ez  problémás lehet.

Ha rendelkezik is rugós ágyráccsal, akkor is csupán további 2-3 centimétert tud rugózni, ám ez sokszor egyáltalán nem elég. A boxspring ágyak nem rendelkeznek ágykerettel, se ágyráccsal, így kevesebb helyet foglalnak. A lepedő pedig könnyen behajtogatható a matrac és az alsóágy közé. Az ágyrács helyett úgynevezett alsóágy van, amelyben eleve egy 10-12 cm magas rugózat található, ehhez adódik a matrac magassága. A kettő együtt tud megfelelő alváspozíciót biztosítani minden korosztály számára. Bár ezeknek a fekvőalkalmatosságoknak megvásárlása nagyobb befektetés, beruházásuk mégis kifizetődik hosszútávon. Egy közönséges matrac átlagos élettartama tíz év, és az ágyszerkezetnek se sokkal több, ha olcsó bútorlapból készült.

A boxspring ágyakkal megkímélhetjük magunkat az ágycserével járó macerától

A boxspring ágyakkal megkímélhetjük magunkat az ágycserével járó macerától, ugyanis sokak tapasztalata szerint strapabíróságuk egy életre szól. Tehát a boxspring ágyak felépítésüknek köszönhetően nem csak a kényelmes alváshoz járulnak hozzá, hanem egészségünk megőrzéséhez is. Valamint ágykeret nélküli, magasított, esztétikus alakjuknak köszönhetően könnyen üde színfoltjai lehetnek bármely hálószobának, a luxus és az elegancia valódi megtestesítőjeként. Kiváló minőségüknek köszönhetően, tartósságuk egy élethosszig garantált!

Ha személyesen is megcsodálnák és kipróbálnák vásárlás előtt a boxspring ágyakat, akkor látogassanak el üzletünkbe, a Rio Design-ba, amely a Max City áruház földszintjén található Törökbálinton!

Ha értesülni szeretne friss híreinkről, aktualitásainkról látogasson el Facebook oldalunkra és kövessen minket Instagramon is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS