10 leggyakoribb hiba, amelyet egy kis nappali berendezésekor elkövethet

10 leggyakoribb hiba, amelyet egy kis nappali berendezésekor elkövethet

Egy kis nappali sok mindenben korlátozhat, de a kevesebb hely nem jelenti azt, hogy ne lehetne nagyszerű a design.

Valójában sok olyan kis nappalikra vonatkozó ötlet van, ami nagyobbá vagy általában hangulatosabbá teheti a teret. A kis terek külön figyelmet igényelnek a díszítési folyamat során. Vannak azonban gyakori hibák, amelyeket az emberek rendre elkövetnek. Ha meg szeretné tudni, mi a 10 leggyakoribb hiba, amelyet egy kis nappali berendezésekor elkövethet, olvassa el blogbejegyzésünket!

1. Túl sok az apró tárgy

A kis terek nem feltétlenül tűnnek nagyobbnak, ha kis bútordarabokat, kis lakberendezési tárgyakat használunk és ezekkel túlzsúfoljuk a teret. Távolítsa el a felesleges darabokat, különösen azokat, amelyek zsúfolttá teszik a teret! Ha kevesebb megfelelő méretű bútordarab van, akkor a tér nagyobbnak tűnik. Például több szék és kanapé helyett jobb lehet, ha egy moduláris darabra cseréljük.

2. Nem használja ki a függőleges teret

Ha korlátozott az alapterülete, előfordulhat, hogy nem használja ki a stratégiailag fontos függőleges falfelületet. Ha van olyan hely, ahol nincs ablak vagy ajtó, akkor érdemes kihasználni azt a részt. Például a magas szekrények több lehetőséget kínálnak, mint az alacsonyak. Hasonlóképpen, a műalkotások és egyéb dekorációk is dekoratívabbá tehetik a teret. Az alapterület teljes kihasználása helyett fontolja meg a falak használatát!

3. Nem figyel eléggé a közlekedésre

A nappaliban azt szeretnénk elérni, hogy az emberek gond nélkül navigálhassanak a térben. Például, ha egy kanapét tesz a bejárat elé, az kellemetlen érzést kelthet a szobában. A sétaútvonalak blokkolása botlásveszélyt jelenthet, ezért mielőtt új bútort vásárol, készítsen egy alaprajzot, és jegyezze fel, hogyan fognak ki- és bemenni az emberek a szobába.

4. Nincs elég fény

Egy kis hely, amely sötét, még sötétebbnek fog kinézni, ha nincs természetes fény. A természetes és mesterséges fény barátságossá varázsolja a helyiséget. A kis szobák hátrányban vannak, de nem feltétlenül. Ha kevesebb természetes fényt kapnak fontos, hogy jól világítsák meg őket. Fontolja meg a fényvisszaverő tükrök alkalmazását és lámpák elhelyezését a helyiségben. Még a szoba világosabb színűre festése is segíthet, ezért kerülje a túl sötét színek használatát a tervezés során.

5. Túl nagy a rendetlenség

Az emberek azt mondják, hogy a kis szobákat könnyebb takarítani, és ez kétségtelenül igaz. Ha azonban a hely zsúfolt, akkor még kisebbnek fog tűnni. A kis terek egyszerűen nem bírnak el annyi cuccot, mint egy nagyobb helyiség. A nappali egyszerűsítése kulcsfontosságú. Ügyeljen arra, hogy a tárgyakat azonnal tegye el, és ne hagyja, hogy rendetlenség keletkezzen! A hely nem csak nagyszerűen fog kinézni, hanem általában is könnyebben tisztítható.

6. Terjedelmes alakú darabok

A kis szobák ugyanolyan kényelmesek lehetnek, mint a nagyobbak, de csak akkor, ha a bútor megfelelő formájú. Amikor bútort vásárol, általában az első gondolat az adott darab kényelme vagy megjelenése. Egy kis szoba esetén vegye figyelembe a bútordarab méretét, és azt, hogy az mennyire helyigényes. Az áramvonalasabb darabok kiválasztása jelentős változást hozhat, ezért érdemes ezeket a lehetőségeket keresni.

7. Túl sok vagy nincs elég tárhely

A hatékony tárolás a kulcsa annak, hogy rend legyen és egy kis hely jól nézzen ki. A kis helyiségekben tárolóhelyre van szükség a takarók, játékok vagy egyéb tárgyak számára, amelyeket a szobában szeretne tartani. A trükk az, hogy csak korlátozott hely áll rendelkezésére, ezért a megfelelő számú lehetőséget kell kiválasztani. Ami gyakran jól működik, az a többcélú tárolóelemek, például a tárolós puffok és hasonló lehetőségek.

8. Nagyon eltérő stíluselemek

Bár mindenki azt szeretné, hogy a nappali tükrözze a személyes stílusát, a túl sok különböző darab miatt egy szoba zsúfoltnak tűnhet. A nappali berendezésekor használjon néhány ismétlődő elemet, hogy úgy érezze, összefügg a tér.

9. Túl sok vizuális akadály

Egy kisebb térnek egyszerűen több hely kell a légzéshez. A szemnek minimális erőfeszítéssel kell körbejárnia a helyiséget. A falak és a mennyezet nem változtatható, de van néhány trükk, amit használhat. Például egy üveg dohányzóasztal vagy egy kanapén lévő szoknyák kerülése lehetővé teszik, hogy a hely nyitott maradjon. A világosabb bútorok is segíthetnek ebben.

10. Nem használ hangulatelemeket

Az egyszerűség jó ötlet, de a túlságosan egyszerű is problémát jelenthet. Takarók, függönyök és párnák kis mennyiségben adhatók hozzá a térhez, hogy a hely nagyszerű legyen.

A kis szobák egyszerre lehetnek elbűvölőek és funkcionálisak, ha a megfelelő trükkök segítségével a legtöbbet hozzuk ki belőlük. Ha attól tart, hogy kis nappalija nem működik jól, vagy hibát követ el a nappali berendezésekor, ellenőrizze ezeket a gyakori problémákat és, ha szükséges javítsa.

Kövesse Instagram oldalunkat!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS

Egyedi tervezésű díszpárnák a RioDesign kínálatában

A RioDesign friss együttműködés keretében magyar belsőépítész-lakberendező párossal dolgozik azon, hogy az otthonokat a lehető legszebb párnák díszíthessék. Az egyedi tervezésű díszpárnák és párnacsoportok igényes