Belsőépítészeti trendek 2022-ben

Belsőépítészeti trendek 2022-ben

A belsőépítészet folyton változó iparág, amely még a korral is változik.

A szakértők azt várják, hogy 2022-ben a tervezők olyan új ötleteket és trendeket fognak felfedezni, amelyek megváltoztatják életünket. Az alábbiakban bemutatunk néhány 2022-es belsőépítészeti előrejelzést és ötletet.

Milyenek lesznek a belsőépítészeti trendek 2022-ben?

1. Íves és „kanyargós” bútorok

Az egyik legtöbbet emlegetett trend jelenleg az íves bútorok. A belsőépítészek arra használják, hogy frissítsék, felrázzák a nappalik, étkezők és otthoni irodai terek megjelenését. A dizájnerek szerint a görbe bútorok a nőiesség és a melegség érzését keltik. Előnyeik, hogy elegáns megjelenést biztosítanak, de mégis lezserebbé és hívogatóbbá varázsolják a teret.

2. Többfunkciós terek

A többfunkciós tér, nevéből adódóan is, olyan, amely többféle célra használható. A belsőépítészek egyre többet dolgoznak ezzel az ötlettel, hogy valami egyedit és eredetit alkossanak. Ezekhez igazodnak a bútortervezők is, akik egyre többször jelennek meg hozzáadott értékű, többfunkciós bútorokkal. Ez különösen elterjedt kis vagy kompakt lakóterekben, amelyek maximális funkcionalitást igényelnek, ugyanakkor esztétikusnak is kell lenniük.

3. Földszínek előtérben

Az előrejelzések szerint a belsőépítészeti trendek 2022-ben az úgynevezett földszínek előretörését fogják eredményezni. Ez a természet közeli idei trendekkel is összefüggésben van. De ezt jövőre a várakozások szerint azért fogjuk túlhaladni, mert az emberiség úgy érzi, nyugodt és békés belső otthonokra vagy munkahelyekre van szüksége. Ez a trend azt is fogja éreztetni az emberekkel, hogy kint vannak, miközben bent vannak. Egyúttal emlékeztetni fogja az embereket, hogy a természet még mindig létezik, és az anyagok újrahasznosításával kell gondoskodnunk környezetünkről.

Az ADA Prémium Cliff étkezőgarnitúra anyagát és színét tekintve is rendkívül harmonikus látványt nyújt.

4. 70-es évek retro stílusa

A 70-es évek retro stílusú belsőépítészete napjainkban sem elfeledett. Általában ezt a stílust számos különböző típusú projekthez használják, mert kellemes, meleg érzést kölcsönöz minden helyiségnek vagy épületnek, ahol megjelenik. A 70-es évek kiemelkedő retro stílusú belsőépítészeti elemei, például a pöttyös minták, a chevron minták és a virágos csíkos tapéták fognak dominálni.

5. Szerves anyagok

A szerves anyagok felhasználása a lakberendezési trendekben 2022-ben újra erőre kap. A belsőépítészek természetes és kényelmes tereket szeretnének létrehozni, de modern csavarral. A hagyományos anyagok, például a fa vagy a kő használata helyett az organikus elemek lesznek egyre népszerűbbek. Néhány építész például bambuszpadlót kezdett használni szőnyeg helyett, míg mások agyagcsempét használnak betonfalakra. Ez a tendencia 2022-ben is folytatódni fog, mert sokoldalúan alkalmazható a különböző típusú épületekben, a kereskedelmi projektektől a lakóházakig. A szerves anyagok használata jelentős lépés a belsőépítészetben, mert lehetővé teszi az épületek fenntarthatóbbá tételét is.

Az ADA Stella Alpina Prémium boxspring ágy szerkezetének köszönhetően nyugodtabb pihenést biztosít.

6. Minimalizmus

A minimalizmus egy tervezési irányzat, amely úgy tűnik, hogy örök trend. A belsőépítészek és a lakástulajdonosok ezt a stílust fogják használni fő ihletforrásként az elkövetkező években, mert az egyszerűség, a letisztult vonalak és a letisztult esztétika válik fontossá a multifunkciók mellett. De van egy fontos változás! A belsőépítészek olyan új módokat keresnek, amelyek minimális hatással vannak a környezetre, miközben éppen elegendő egyedi elemet adnak hozzá. Kiemelkedően fontossá válik az elv, hogy az otthonokat a benne lakókra tekintettel kell építeni. Így a minimalizmus többről fog szólni, mint régen! Olyan tereket hoz létre, amelyek segítik az egyéneket, hogy kényelmesen, kipihenten érezzék magukat, és szabadon lehessenek önmaguk, miközben a tér vizuálisan vonzó marad.

7. A szobanövények még fontosabbá válnak

Az előrejelzések szerint a szobanövények jelenléte erősödni fog a lakberendezésben a következő néhány évben. Az emberek továbbra is beépítik őket otthoni dekorációs rendszereikbe, különösen akkor, ha a beltérbe szeretnének egy kis természetet csempészni. Ez egy nagyon hasznos módszer a beltéri levegő minőségének javítására, illetve organikusabb és természetesebb érzést ad az otthonoknak és az irodáknak is. Mindenféle növény használható ebben a folyamatban, de a legnépszerűbbek az orchideák, a páfrányok és a bonsai fák lesznek.

Ha egy igazán kényelmes fotelt keres, akkor megtalálta, mert a Cozy fotel lábtartóval egy tökéletes termék!

8. Kerek formák, ívelt kerámiatárgyak, vázák

Sok lakberendező azt jósolta, hogy 2022-ben a múlt század közepén divatos hajlított kerámiák, szobrászati tárgyakat és vázák kapnak hangsúlyos szerepet a térben. Magas esztétikai értéküknek és eleganciájuknak köszönhetően, ezeket a tárgyakat otthonok, szállodák, éttermek belső dekorációjaként használják majd világszerte. De azt se felejtsük el, hogy 2022 az üveg éve lesz! Egészen biztosan újra fel fogják fedezni ezt az anyagot a belsőépítészeti trendek 2022-ben.

Koodoo váza

9. Vintage European Art

A belsőépítészek egyre inkább a múlthoz fordulnak inspirációért. Egyre népszerűbb a régi, modern hatású bútordarabok használata, különösen azok körében, akik azt szeretnék, hogy otthonuk inkább időtlen és klasszikus legyen, mintsem divatos vagy ultramodern. A vintage európai művészet egy olyan trend, amelyet a belsőépítészeti közösség már régóta lát. A stílus azonnali kifinomultságot és bájt hoz, mivel minden darabot gondosan választanak ki a minőség és az egyediség érdekében.

10. Merész művészi falfestmények a fürdőszobákban

A merész művészi falfestmények használata a fürdőszobákban már jó ideje jelen van, de ez mindig is csak bizonyos területekre korlátozódott. A belsőépítészek általában úgy találták, hogy a fürdőszoba falai túl kicsik, a mennyezet pedig túl alacsony ahhoz, hogy ugyanazokkal a tervezési témákkal dolgozzanak, mint a többi falfelületen. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy megnőtt a belmagasság, miközben az új elrendezések és dizájnok révén több nyitott teret is kaptunk, ami sokkal nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a belsőépítészek számára. Mivel sokan keresik a módot arra, hogy a művészeten keresztül fejezzék ki magukat, ahelyett, hogy egy vagy két előre megtervezett anyag, például csempe vagy tapéta közül választanának, 2022-ben sok fürdőszobában alkalmazni fogják a merész művészi falfestményeket. Ez a trend lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy egyedülálló műalkotást tartsanak otthonukban anélkül, hogy hónapokat vagy akár éveket költenének az elkészítésére.

A belsőépítészeti trendek 2022-ben valószínűleg nagyon eltérnek a ma tapasztaltaktól. A technológia nagyobb szerepet fog játszani az emberek életében, új kihívások elé állítva a tervezőket és az építőket egyaránt. Bár senki nem számol vele, mi hisszük, hogy a 3D-nyomtatás is egyre nagyobb szerepet fog kapni, még akkor is, ha jelenleg a belsőépítészeti trendeket a technológia fejlődése és a felkapott környezetvédelmi szempontok, például a klímaváltozás és a fenntarthatóság befolyásolják.

Kövesse Facebook oldalunkat is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS