10 tipp kanapévásárláshoz – Második rész

A kanapévásárlás egy nehéz ügy. De segítség mindig van! Itt van a 10 tipp kanapévásárláshoz.

Korábbi blogbejegyzésünkben öt, alapszerkezetet érintő, vásárlási ötletről írtunk. Ide kattintva lehet elolvasni. Most jöjjön a 10 tipp kanapévásárláshoz blogbejegyzésünk második része!

1. Mozgassuk a mozgathatót!

Mindenki szereti a kényelmet, így ha ágyazható és állítható fej-, láb-, kartámaszos kanapét néztünk ki akkor mozgatásra fel! Bátran nyissunk ki mindent, akár többször, eltérő intenzitással. Ha ezek mozgatása során valami szorul, akad vagy furcsa hangokat hallunk esetleg nehézkesnek találjuk a mozgatást, akkor érdemes megnézni más kanapékat is. A legfőbb tipp kanapévásárláshoz, hogy sok türelem kell hozzá.

2. Vizsgáljuk meg a kárpitot!

Manapság kapható lehúzható szövetes, impregnált, mosható, kopásálló és számos más praktikus anyaggal bevont kanapé. A gyakran használt kanapé, ami olcsó szövettel van bevonva hamar ki fog kopni, ezzel okozva plusz bosszúságot. Ezt megelőzendő, érdemes minőségi, időtálló textíliát választani. Ha sikerült egy ilyet találnunk, akkor nézzük meg a varratokat, kédereket, cipzárakat és gombokat! Mintás kanapé esetén fokozott figyelmet fordítsunk a minták varrásnál való illeszkedésére is! Arra is érdemes figyelni, hogy vannak olyan szövetek amelyeket, ha végigsimítunk változik a szövet megjelenése. Nagy kérdés, hogy ez nagy felületen milyen hatást kelt, és tetszik-e nekünk.

3. Ellenőrizzük a kanapé párnázottságát!

Az ülés párnázottságának megfelelő keménységűnek és rugalmasságúnak kell lennie. Fontos, hogy ha ezek különállóak, akkor jól illeszkedjenek a kanapé íveibe és passzoljanak egymáshoz is. Ha különálló párnákból felépülő kanapét választunk, akkor nyomjuk össze, gyűrögessük, gyömöszöljük meg őket. Azok a darabok, melyek nem nyerik vissza teszt utáni alakjukat sajnos nem jó minőségűek. Ezek hamar elvesztik tartásukat a rendszeres használat során és tönkremennek. Érdemes figyelmet fordítani az ülőfelületet és a párnázott részeket kitöltő anyagra is. Vannak, poliuretán habbal, Softline hideghabbal, HR-habbal készített felületek, esetleg liba vagy kacsatollal töltött párnák is. Ha lehetőségünk adódik rá, próbáljuk ki az összes típust és találjuk meg a számunkra tökéleteset!

4. Keressük a minőségre vonatkozó címkéket!

A címke keresés egy fontos tipp kanapévásárláshoz. A kanapévásárlás során sokan nem gondolnak arra, hogy a címke mennyire árulkodó lehet. A lakásunk és egészségünk védelmének, érdekében ma már fontos keresni a minőségre vonatkozó címkéket. Minél többet találunk, minél nagyobb szervezettől, annál jobb a helyzet. Áruházunkban például a “Golden M” minőségi védjegyet lehet legtöbbször megtalálni. Ennek elnyerésével a Deutsche Gütegemeinschaft Möbel meghatározza a bútorok minőségét, biztonságát és egészségre gyakorolt hatását. A Deutsche Gütegemeinschaft Möbel eljárása a különösen magas követelményeiről ismert.

5. Mérőszalagot elő!

A nagy kanapévadászathoz vigyünk magunkkal mérőszalagot, ha pedig otthon marad, akkor kérjünk egyet helyben. Vásárlás előtt gondosan mérjük le az otthonunk ablakainak magasságát a földtől, az ajtókat és nyílási méretüket, illetve a kanapénak szánt helyet is! Nagyon sokan ezt a fontos dolgot elfelejtik, és csak akkor döbbennek rá, hogy nem fér be az új darab az ajtón, amikor már megvan a tökéletes. Ne essünk bele ebbe a hibába!

Természetesen számtalan szempontot írhatnánk még, mint például a színek összhangja vagy a házi kedvencek melletti fokozott igénybevétel vagy az esetleges kiegészítők. Ezeket is érdeme figyelembe venni a kanapévásárlás során.

Érdemes azonban eljönni hozzánk nézelődni, mert kollégáink mindenkinek egyénre szabottan segítenek a választásban!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS