A country lakberendezési stílus

A country lakberendezési stílus vidéki hangulatot teremt az otthonunkban

A country lakberendezési stílus, azaz a „vidéki” lakberendezés általában olyan hangulatos, otthonos atmoszférát teremt, amely az egyszerű vidéki életérzést közvetíti.

Az alkalmazott színpaletta a semleges pasztellszínektől egészen az élénk színekig terjedhet, illetve elhelyezhetők olyan dekorációs és funkcionális elemek is, mint a vintage bútordarabok és a vintage stílus által használt kiegészítők. A terek kialakításánál alkalmazott szerkezeti elemek jellemzően az égetett tégla és a kő, valamint további természetes anyagok. Mindezek mellett kiemelt hangsúlyt kap a fa. A szabadon hagyott gerendák, faburkolatok és padló szintén a klasszikus vidéki építészethez tartozó designt jeleníti meg. De még számos olyan részlet alakítható ki a különböző enteriőrökben, amivel közelebb hozható a country életérzés. A kiegészítők széles választéka pedig, aszerint változhat, hogy a country lakberendezési stílus számos változata közül melyiket preferáljuk leginkább. Választhatjuk akár a country lakberendezési stílus legmodernebb változatát, vagy a nagyon autentikus és hagyományos vonalat is.

A country design variációi

A country lakberendezési stílus sok-sok stílust foglalhat magában. A kortárs vidéki lakberendezéstől kezdve az angol, francia, toszkán és skandináv régiók parasztházi elemei is beépíthetők az enteriőrbe, amennyiben a szívünk valamelyik régiót kifejezetten kedveli. Bár mindegyik regionális design eltérő stílusú, mégis van bennük néhány, közös vonás, jellemző. Például az, hogy alapvetően laza és hangulatos enteriőrök jellemzik őket. A country lakberendezési stílus tehát egy egészen szerteágazó, változatos stílus, ahol a különböző tervezési elemek között könnyen el lehet veszni. Van azonban néhány olyan alapvető funkcionális vagy dekorációs elem, amelyet érdemes észben tartani, amikor country stílusú hangulatot szeretnénk teremteni otthonunkban. Ezeket mutatjuk most sorban:

Rusztikus bútorok

Olyan fafelületeket és használati bútorokat érdemes választani, amelyek ránézésre és komfortra is inkább a békésebb, nyugodtabb vidéki életmódot sugallják. Főleg azért, mert maga a stílus sem preferálja a rohanó, formális, városias életvitelt. A vidéki házakra jellemző, hogy akár több generáció bútorai is egy légtérben vannak. Érdemes lehet használt bútorokat is beszerezni, melyeknek nem is kell szükségszerűen egyezniük. Elég őket színben vagy funkcióban összehangolni és érzékelhető csoportokat alkotni belőlük egy-egy enteriőrben. A leheletnyi eklektika nosztalgikus múltat, az otthonosság báját adja a térnek.

A country lakberendezési stílus sok-sok stílust foglalhat magában. -Rio Design
Fotó: dezeen.com

Természetes anyagok

Érdemes természetes, tömörfából készült, egyedi rajzolattal és színnel rendelkező fapadlót készíttetni. A kandallóhoz és egyes falakhoz pedig a különböző kő vagy tégla felületek a legelőnyösebbek. Amennyiben az égetett téglából készült narancsos, vöröses árnyalatok megfelelően kiegészítik az enteriőrök egyéb designelemeit, érdemes szabadon hagyni őket. Nem szükséges teljes felületeket áldozni a téglának, a színpaletta számos melegsárga, illetve törtfehér árnyalatai megfelelők lehetnek az alaphangulat megteremtéséhez. A szabadon hagyott fagerendák is elképesztően jól visszatükrözik a vidéki belsőépítészetet, ami Magyarországon is meghatározó stílusjegynek számít. Mindemellett fontos designelemek a lenből és pamutból készült természetes anyagok.

Természetes anyagok a country lakberendezési stílus jellemzői
Fotó: thespruce.com

Díszes gyűjtemények

A legerősebb hangulati elemek a régi időkben is kiemelt jelentőséggel bíró családi hagyatékok, melyek díszes ágyneműk, edények és porcelánok formájában voltak „kiállítva” vitrines szekrényekben vagy nyitott polcokon a helyiségek fókuszpontjain. Antikváriumokban vagy vásárokon egyedi, szépséges relikviák szerezhetők be. Vehetünk például zománcozott edényeket és kancsókat, faragott fatálakat és fonott kosarakat, melyekkel igazán autentikus country hangulatot lehet teremteni.

Ha felkeltette érdeklődését a country lakberendezési stílus, és Ön is szeretné, ha otthona magán viselné ezt a stílusjegyet, akkor válasszon bútoraink közül!

Konyhája fő elemét alkothatja a Dresde étkezőasztalunk, melynek fa asztallapja kellemes vidéki hangulatot ébreszt. Az asztal falapján elhelyezett fém vasalatok és a hajlított fém lábak csak még jobban kiegészítik annak összhatását. Az Oxford szék különleges enyhén ívelt lábai megegyeznek a Dresde étkezőasztal lábaival, így ez a szék a tökéléletes választás ehhez az asztalhoz.

DRESDE ÉTKEZŐASZTAL (180*100 CM), OXFORD SZÉKEKKEL

Hálószobákba is van javaslatunk. A Prémium Charlet franciaágyunk nyugalmat és természetességet sugároz. Különlegessége, hogy az ágy fejtámlája és kerete natúr, tömör fából készül, így olajozott felületének köszönhetően a fa eredeti jellege megmarad. Másik franciaágyunk a Prémium Stella Alpina Boxspring franciaágy, amely luxus kényelmet nyújt használójának. A franciaágy kerete tömörfából készül, ami választható tölgyből, vadtölgyből, bükkből, illetve fenyőből, ami mind-mind a vidék hangulatát idézi meg.

Az ADA Stella Alpina Prémium boxspring ágy szerkezetének köszönhetően nyugodtabb pihenést biztosít.

Ha az Ön otthonába is rendszeresen érkeznek vendégek vagy családtagok és szeretné extrakényelmessé tenni az ottlétüket, a legjobb választás lehet a Spirit ággyá alakítható U alakú ülőgarnitúra. Most 30%-os kedvezménnyel tudja beszerezni. Ajánlott termékeinket használja a már meglévő bútordarabjaival, vegyítse okosan a modern és az igazi country stílus lakberendezési elemeit!

Spirit ággyá alakítható állítható fejtámlás ülőgarnitúra

 

A főkép fotó forrása: luxesource.com

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS