Őszi dekorációs elemek, tippek, tanácsok

Őszi dekorációs elemek, tippek

Az ősz beköszöntével a környezetünk színei is megváltoznak.

A nyár világos színeit leváltja a vörös, a sötétebb sárga és a barna számtalan árnyalata. Itt a szüret, a betakarítás időszaka, amikor a nappalok egyre rövidebbek, az éjszakák pedig egyre hosszabbak lesznek. Ha szeretné otthonát őszi dekorációs elemek segítségével díszíteni, akkor érdemes lesz tovább olvasni! Adunk néhány egyszerűen megoldható őszi dekorációs tippet, hogyan tudja otthonát díszbe borítani! Ha néhányat kipróbál, lakását otthonos őszi fészekké alakíthatja át, lelkiekben is felkészülve a takarók és pulóverek évszakára.

Néhány általános őszi dekorációs kellék

Az őszi hangulat megteremtéséhez érdemes a nappalinkat számos, őszt idéző kiegészítővel átalakítani. Íme, 5 olyan dekorációs elem, amiket érdemes lehet alkalmazni:

Gyertyák: A rövidebb nappalok és az egyre hidegebb, borúsabb időjárás miatt, egyre több időt töltünk a négy fal között. A szürke hétköznapokat finomabbnál finomabb illatú gyertyákkal tudjuk egy kicsit megfűszerezni. A gyertyatartók és mécsesek mindig az ősz és a tél hangulatát idézik. Őszi használatuk esetében megfontolandó a barna, a narancssárga vagy más őszhöz kapcsolódó szín valamelyikének választása.

Dísztökök és sütőtök: Az ősz egyik jellegzetes zöldsége a sütőtök, dísznövénye a dísztök. Ezek méretei, formái és különleges színvilága miatt szinte elengedhetetlenné váltak az őszi dekorációs elemek terén. A sütőtök pedig egyszerűen csak finom, pont annyira, mint a sült gesztenye. Továbbá, a sütőtök a Halloween egyik legfontosabb designeleme is.

az ősz jellegzetes zöldsége a sütőtök illetve a dísztök

Száraz virágok: Egyes virágok nyár végén teljesen elnyílnak és egészen tavaszig nem is virágoznak újra. Annak érdekében, hogy ősszel is gyönyörködhessünk a virágok szépségében, érdemes megszárítani egy csokrot kedvenc virágunkból. De, ha ehhez nincs kedvünk, sok üzletben már készen lehet kapni szárított virágokat is, mellyel ugyanolyan hatást lehet elérni. A pot pourri is remek választás, ráadásul könnyen elkészíthető otthon is. Nem kell hozzá más, csak néhány száraz virág és a kedvenc illataink.

Potpourri készítése száraz virágokból és termésekből

Élő virágok: A krizantémok, hortenziák, dáliák őszi rózsák tompa színárnyalatai és jellegzetes illata mind az őszi hangulatát idézik. Ezeknek a virágok, cserepes növényeknek a használata más őszi dekorációs elemek segítségével, átmenetet képezhet a nyár és az ősz között. A vágott virágok pedig minden évszakban divatosak.

Élő virágokkal átmenetet képezhetünk

Takarók és párnák: A melengető, vastag takarók és puha, kényelmes párnák őszi színekbe való öltöztetése az egyik leghatásosabb változás lehet az enteriőrökben. A visszafogott kockás minták, a rozsda, rókavörös és narancsos vagy barna árnyalatok mind a természet őszi színvilágát csempészik be otthonunkba.

De számtalan lehetőség van még! Szerezzük be vagy készítsük el a családdal?

Rengeteg „csináld magad” programot szervezhetünk gyermekeinkkel, barátainkkal, melyek alkalmával közös családi emlékeket szerezhetünk. Zsinegekből, hajlékony ágakból, bogyós termésekből, dióból, gesztenyéből és színpompás levelekből, mohából elkészíthetjük a saját ajtódíszünket, ami lehet egy koszorú vagy álomfogó is. Zománcfestékkel a régi tányérokra őszi leveleket vagy más mintákat is festhetünk, melyeket aztán elhelyezhetünk a lakás számos pontjára.

Textilfestékekkel pedig őszi hangulatot idéző kelmefestést, batikolást is végezhetünk az otthoni takaróinkon, függönyeinken. Kihasználva a jobb időt, el lehet menni kirándulni, vagy az udvarból, esetleg az út széléről is összeszedhetünk néhány falevelet, tobozt. Ezekből is lehet szebbnél szebb ajtódíszt, asztaldíszt és egyéb őszi dekorációs elemet készíteni. Használhatunk csipkebogyót vagy más bogyós terméseket. Könnyű elsajátíthatósága miatt a horgolás is egyre felkapottabb lett manapság. Leveleket, apró tököket és egyéb ősszel kapcsolatos figurákat lehet horgolni és ezek is nagyon jó dekorációs elemek lehetnek.

Az őszi dekorációs elemek mellett nem szabad megfeledkezni az illatokról sem. Akár egy fűszeres almás pite sütésével, akár a szőlő, akár gesztenye vagy a sütőtök feldolgozásával az egész lakást be lehet illatozni. A pislákoló gyertyákkal, mécsesekkel pedig csak még hangulatosabbá varázsolhatjuk környezetünket.

Az őszi színpaletta meghatározása nem egyszerű feladat, viszont elég csak az őszi erdő színeire gondolni.

Az őszi dekorációs színpaletta – mint ahogy azt korábban is írtuk – a narancssárga, a bordó és a vörös élénk színvilága. Ezen kívül pedig a semlegesebb barna, okkersárga és homokszínek árnyalatáig terjednek, tehát számos lehetőség rejlik a dekorációs kiegészítők kiválasztása során. A legfontosabb az, hogy kerüljük az élénk zöldet, illetve más élénk színeket, amelyek a tavaszt és a nyarat idézik.

Színes mandala készítés az őszi dekorációs elemek segítségével

Kirándulás alkalmával a családdal élményeket és őszi dekorációs elemeket szerezhetünkTovábbi ötleteinket olvassa el egy régebbi blogbejegyzésünkben!

 

 

 

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS