A dohányzóasztalok története, funkciói és megjelenésük

A dohányzóasztalok története, funkciói és megjelenésük

Bútorainkat aszerint választjuk, hogy azok praktikusak, kényelmesek, ugyanakkor ízlésünknek megfelelőek legyenek.

Mindennapi használati tárgyként funkcionálnak, mégsem feltétlen ismerjük a dohányzóasztalok történetét. Nem szeretnénk olvasóinkat untatni az évszámokkal, vagy a túl részletes történeti háttérrel, ezt meghagyjuk történelemkönyveknek! Ezért összegyűjtöttük olyan általunk fontosnak tartott információkat, melyek érdekesek lehetnek, ami a dohányzóasztalok történetét illeti. A 19. század vívmányai közé tartoznak az első fa asztalok, melyet dohányzóasztalnak neveztek. Az elődjüknek tekintett teás asztalokhoz képest, a dohányzóasztalok alacsonyabbak, nagyjából 50-55 cm magassággal rendelkeztek. Az egyre divatosabbá váló asztalok egy idő után, a tehetősebb rétegen kívül, a tömegtermelésnek köszönhetően megfizethetőbbé váltak mások számára is. A faanyag mellett fokozatosan jelentek meg a fém, az üveg, valamint a műanyagból kialakított dohányzóasztalok is. Mára pedig számos stílusú, formájú és összetételű dohányzóasztal közül választhatunk.

Ami a funkcionalitást illeti, a dohányzóasztalok fontos kiegészítői lehetnek bizonyos helyiségekben. Érdemes ezért számos szempontot figyelembe venni bútorválasztásnál!

Egyes dohányzóasztalok szimplán dekorációs célt szolgálnak, mások pedig akár strapabíróbbak és a megjelenésen kívül praktikusak is. A Rio Design kínálata mindkét szempontot szeretné kielégíteni, hiszen egyik sem elhanyagolható. Készítettünk néhány szempontot, hogy könnyebb legyen a dohányzóasztalok kiválasztása. Kezdjük a termékek anyagával és formájával!

Számos anyag közül választhatunk, legyen az fa, üveg, fém, alumínium, laminált fa, kerek, négyszögletes, és a lista bizonyára itt nem ér véget. Bútorvásárlás során vegyük figyelembe, hogy mire szeretnénk használni és milyen környezetbe szánjuk a kiszemelt termékünket!

Méretbeli különbségek

Szintén fontosnak tartjuk kiemelni, hogy nem mindenki ugyanabból a célból vásárol dohányzóasztalt, tehát a méret is számít. Egy kis helyiségbe nem illik egy túlméretezett asztal, hiszen az elnyomja a teret, tehát a környezetnek és a helyiségnek megfelelő nagyságú asztalt ajánlott választani. Egy kisebb nappaliban remekül mutathat például a Sonoma dohányzóasztal, hiszen az a kanapé mellett praktikus és jól mutat. A nagyobb helyiségek számára pedig az olyan dohányzóasztalt ajánljuk, mint a Denver, vagy az Uránusz elnevezésű bútorunk.

DENVER dohányzóasztal egyedi stílus kör asztallap

A stílus összhangja

Akárcsak az öltözködésben, a lakberendezésben is lényeges szempont, hogy az egyes darabok passzoljanak egymáshoz. Fontos az is, hogy egy olyan légkört teremtsünk, ahol jól érezzük magunkat. Választhatunk olyan egyedi dohányzóasztalok közül, mint a Moonlight LED-es bútordarab. De az olyan klasszikus termékek sem kerülhetnek háttérbe, mint az Albina.

Minden esetben érdemes szem előtt tartani ezeket a szempontokat, hiszen bútort vásárolni hosszútávra érdemes, ezért ne döntsünk elhamarkodottan! A lakberendezés olykor nehéz munka. Ha részletesebb információkra vagy segítségre lenne szüksége, keresse fel munkatársainkat elérhetőségeink egyikén!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS