A FÜGGÖNYÖK VILÁGA

A FÜGGÖNYÖK VILÁGA - AZ ÖSSZES RIO DESIGN FÜGGÖNY MINŐSÉGI ALKOTÁS

Elénk tárul a függönyök világa! Az otthonainkat díszítő dekortextilek már az ókortól fogva fontos szerepet töltöttek be Földünk kultúráiban. Elég csak a kínai vagy japán textilművészetet megemlítenünk.

A modern lakberendezés sztenderdjei napjainkban már erősen formálják a kivitelezések és a minták stílusát. A függönyök világa így lesz csodálatos. Ötvözve a legújabb gyártási módokkal és designer ötletekkel, hihetetlen széles palettából választhatunk. Miután otthonunk kialakítása teljesen befejeződött és a fényviszonyokat is kitapasztaltuk, a garnitúrák, nagyobb bútordarabok, függönyök,  berendezési tárgyak és szőnyegek a megfelelő helyükre kerültek, végre a nyílászárókra helyezhetjük a fókuszpontot.

A különböző textilek, függönyök egyfajta öltözetként barátságossá teszik otthonunkat, és saját életterünk jellemző stílusjegyeivé válhatnak. Ahogyan a többi berendezési tárgynál, a kiválasztott textileknél is meg kell teremtenünk az összhangot, hogy az otthonosság teljes komfortját adhassa a legkisebb sarok is.

A kiválasztás során fontos figyelembe vennünk a természetes és a mesterségesen kialakított fényviszonyokat, valamint a padlóburkolat, a falak és a meghatározó bútorelemek színét. Akár tapétával együtt is kialakítható egy olyan összhang, amely csak az adott helyiségeit egészíti ki az otthonunknak.

A szín mellett fontos figyelembe venni a textíliák természetes szépségét, szövési technikáját és az ebből fakadó tulajdonságait is.

Különféle szövésmintájú, hímzett, nyomott mintás, fényáteresztő és sötétítő függöny típusokat különböztethetünk meg, de a felsorolás itt még nem ér véget. A fényáteresztők kiegészítői a sötétítők, melyek akár egyazon textilcsoportban is megtalálhatók, megkönnyítve döntésünk abban, hogy a megfelelő párosítást válasszuk.

Kisebb helyiségekbe ajánlott apróbb mintás, világos, finom szövésű függönyt tenni, míg a nagyobb szobákban, mint a nappali vagy egy terasz üvegfelületéhez inkább nagyobb motívumokkal operáljunk. Felfüggesztésüknél a fő szempont az, hogy mit szeretnénk kifejezni. Takarhatjuk akár a teljes falfelületet, mely egységes, nagyvonalú hatást ad, de akár az ablakok egyenként is függönyözhetők. Különböző megoldások vannak az ablakok és felületek függönyözésére, mely lehet vitrázs stílusú. Ez tulajdonképpen egy  ablakszárnyra szabott függöny, de a másik kedvelt forma a rolószerű megoldás. A hagyományos függönyözés helyett vagy kiegészítéseként felhelyezhetők anyagból készült redőnyök, szalagfüggönyök is. Legutolsó pontként a karnisok kivitelezése említendő. Fontos, hogy anyagban, színben és formában is  illeszkedjenek az enteriőrbe.

Ha még nincs karnisunk, annak szükséges hosszát az ablak szélességétől jobbra, illetve balra számított körübelül 15-20 cm-es távolság adja meg. Ha megvan a karnis mérete, határozzuk meg a karnistól számítva a leendő függöny magasságát. A szükséges anyagmennyiséget a szaküzletekben segítenek kiszámolni, de minden esetre érdemes anyagmintával készülni, főleg a mintaismétlődéses anyagok esetében.

Ha Önt is magával ragadta a függönyök világa, és személyesen is megcsodálnák termékeinket, akkor látogassanak el üzletünkbe, a Rio Design-ba, amely a Max City áruház földszintjén található Törökbálinton!

Ha értesülni szeretne friss híreinkről, aktualitásainkról látogasson el Facebook oldalunkra és kövessen minket Instagramon is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS