DEKORÁCIÓS FELÜLETEK 1. RÉSZ

A DEKORÁCIÓS FELÜLETEK LEHETŐSÉGET TEREMTENEK OTTHONUNK MEGÚJÍTÁSÁRA

Otthonunk fókuszává válhatnak a dekorációs felületek, melyeket lakásunk enteriőrjéhez illeszthetünk.

A végeredmény fontosságát hangsúlyozva, minőségi dekorációs anyagokat használva a precíz kivitelezést javasoljuk. Ellenkező esetben bosszúságra és többletköltségre számíthatunk.

DEKORFESTÉS

Ha többre vágyunk az egyszerű falfestésnél, a legnépszerűbb a dekorfestés. Komoly tudást igényel az antikolt márványfal hatású felület. Csak hozzáértő szakemberrel végeztessük el! Bár léteznek házilag kivitelezhető technikák is, amihez használhatunk ecsetet, szivacsot, rongyot, vagy akár glettvasat is. Utánozhatjuk a henger felületét is, különleges mintákat létrehozva. Használhatunk sablonokat, melyeket letölthetünk az internetről.

Ezek a burkolatok különböző méretű, mintájú és színű téglából készülhetnek és akár kiemelhetik az előttük álló kanapét. A téglát különböző módon lehet fektetni: vízszintesen, függőlegesen vagy ezeket egymással kombinálva vegyes fektetési móddal is. Gyakran régi téglát használva, 1 cm vastagságú szeletekben ragasztják az adott felületre. Itt a tégla külső része látható. Ha több szeletet kapunk a bontott téglából, akkor felületét fel kell csiszolni, a szebb hatás érdekében, valamint impregnáló szerrel le kell kezelni, hogy megvédje a koszolódástól. Majd a legvégére marad a fugázása.

Legkedveltebb modellünk: Madrid ülőgarnitúra - A komfort, mely közönségdíjat érdemel.

KŐBURKOLATOK

Változatos színe és formája miatt választjuk. Mindenki találhat magának megfelelőt.

FABURKOLATOK

A fából készült burkolat mindig divat és időtálló felületek, mivel természetes anyag, amely jól illeszthető minden stílushoz. Párosítható más anyagokkal mint a kő, fém vagy üveg. Nagy előnye, hogy meleg anyag, természetes, könnyű, hosszú élettartammal bír, dekoratív, könnyen elkészíthető.Összeilleszthetünk eltérő színű köveket, amiből akár mintákat is rakhatunk. Vagy kontrasztos látványt alakíthatunk a fallal. Acél tartókonzolok segítségével helyezik a falra. Akár megvilágítva.

CSEMPE

Felületükben és mintájukban térnek el a hagyományos burkolólapoktól. Illetve fontos megtalálnunk a megfelelő hidegburkolat arányt a dekorálandó falunkon. Nem mindegy, hogy egy képet rakunk csak ki, vagy egy egész falat burkolunk.

ÜVEGFAL

Az üveg régóta hódító díszítő anyag. Lehet anyagában színezett, lehet mintás üveg, strukturált üveg, intelligens üveg.

3D FALIPANEL

Bárhová beépíthető, egyedi dekoráció. A kis táblás panelek speciális gipszből előregyártott formában vásárolhatók. Szinte bármilyen fogadó felületre ragaszthatók. Előnyösebb nagyobb felület burkolására. Felületkezelése felrakás után történik a kívánt színre latex vagy vinyl festékekkel. Még különösebb hatást tudunk elérni, ha megvilágítjuk a strukturált, festett felületet. Előnyük a tisztíthatóságon és javíthatóságon kívül, hogy jó hő- és hangszigetelő anyag és nagy felületi szilárdsággal bír a gipsz. Készíthető bambuszból, PVC-ből, MDF-ből, márványból, akár fémből is.

FALIKÁRPIT

A falra szerelt tartószerkezetre kasírozott kárpitot nevezzük falikárpitnak. Olyan helyiségekbe javasolt, ahol a szövetek meleg hangulatát szeretnénk fokozni, mint például a hálószobákba. A fal hibáit a felfüggesztésre szolgáló lécváznak kell ellensúlyoznia, hogy a kárpitot makulátlanul lehessen megfeszítve rögzíteni. Anyaguk sokféle lehet. Akár bőr, textilbőr, bársony, brokát, damaszt, kreton, selyem.

BŐRPANEL

Luxus kategóriának számít a bőrrel burkolt fal, olcsóbbnak és ugyanúgy elegánsnak a textilbőrös panel. Szilárd panelre ragasztott szivacsra kasírozzuk utólag akár szegecseljük a felületképző anyagot. Minél vastagabb a szivacs párna, annál domborúbb a végeredmény. Kipróbálhatunk különféle textúrájú, méretű és színű elemeket. Felerősítésükhöz univerzális ragasztót is használhatunk.

A dekorációs felületek átalakítják a lakásunkat. Csak képzeletünk szab határt a megvalósítható ötleteknek és anyagoknak.

Ha értesülni szeretne friss híreinkről, aktualitásainkról látogasson el Facebook oldalunkra és kövessen minket Instagramon is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS