A kanapé tökéletes színének kiválasztása

A kanapé tökéletes színének kiválasztása

Amikor valaki új kanapét keres, gyakran hatalmas színválasztékkal szembesül, ami a világostól a sötétig, a finomtól a szemet gyönyörködtetőig, a monokrómtól a mintásig terjedhet.

Bemutatótermünkben mi is nagyon széles színválasztékot kínálunk, hogy tökéletesen illeszkedhessünk a személyes életstílusához. A széles választék biztosítása azért is fontos, mert kanapét és ülőgarnitúrát általában nem cserélünk rövid idő után. Így színének kiválasztása is rendkívül fontos. Éppen ezért – a szín tekintetében is – néhány dolgot figyelembe kell venni, ha minőségi kanapét akarunk vásárolni.

Melyik kanapé illik a nappaliba?

A kanapé a nappali legfontosabb bútordarabja, sőt olykor legdominánsabb eleme is. Nemcsak abszolút kényelmesnek kell lennie, hanem jól kell kinéznie és illeszkednie kell a többi berendezéshez is. Ezért fontos figyelembe venni a szoba padlóját, falainak színét és az egyéb bútordarabok színárnyalatait. De még a függöny és a szőnyeg színére, mintázatára is figyelni kell, amikor a kanapé színéről dönt valaki. A rossz hír az, hogy ezzel még nem ért véget a sor, mert a nappali mérete és a meglévő berendezési tárgyak stílusa is fontos szerepet játszik a színválasztásban. Végül pedig azt kell mondjuk, hogy a nappali legfontosabb tartozéka mégiscsak az a személy, akik ott lakik. Tehát a személy stílusát is figyelembe kell venni!

Általános szabályként sokan azt vallják, hogy nem ajánlott háromnál több színt használni a nappaliban. Szerintük a helyiség 60 százalékában a domináns szín uralkodik, 30 százalékban a másodlagos szín van jelen, míg a maradék csak kiegészítő szín.

A kanapé tökéletes színének kiválasztása a berendezéshez a következő instrukciók mentén kezdhető el:

Sötét padló: Sötét padlóhoz, mint a nemes dió, wenge a világos kanapé színek nagyon jól illeszkednek. Így a bútordarab hangsúlyosan jelenhet meg a térben. Ügyes trükkel (világos nagyméretű szőnyeg) azonban sötét kanapét is választhatunk.

Világos padló: Világos padlóhoz (juhar, bükk) alapvetően a világos és a sötét szín is egyaránt megfelel.

Berendezések a nappaliban: Ha a szoba berendezése és dekorációja már nagyon színes, akkor az ülőgarnitúra színét tanácsos finom, semleges, visszafogott árnyalattal kiválasztani, nehogy kusza és stíluszavaros összkép alakuljon ki. Fontos figyelembe venni a szoba falszínét is!

A kanapé mérete: Nagyon nagy ülőgarnitúrák esetén érdemes kerülni a nagyon feltűnő színeket, és inkább semleges, alapszíneket választani. Színes foltok a térben színes párnákkal vagy takarókkal hozhatók létre.

A lakóterület mérete: Nagyon kicsi szobákhoz a világos színű kanapék a legjobbak, mert a szoba nagyobbnak tűnik általuk.

Ezek után jöhetnek a színek a kanapé tökéletes kiválasztása érdekében

Fehér kanapé: A fehér, mint a tisztaság és a frissesség színe, ideális a kanapé színéhez. Bármilyen színnel kombinálható és stílusos eleganciát sugároz. A fehér bőr kanapé még gyenge fényben is jól néz ki. Ugyan egy nagyon modern megjelenés jöhet létre, például feketével keverve, de a tiszta fehérrel ügyesen kell bánni, nehogy steril hangulata legyen. Továbbá nagycsaládosok, kisgyerekesek, mozgalmas életet élők számára talán bosszantóan kényes felületet teremt.

Bézs vagy barna szín: A természetes föld és homok tónusok választása mindig kockázat nélküli. Mivel a bézs és a barna időtlen színek és a kényelem érzését közvetítik. Nemes fapadlóval kombinálva pedig rendkívül hangulatos enteriőrt varázsolhatunk.

Szürke kanapé: A szürke ugyancsak semleges szín és szintén tökéletesen illeszkedik minden lakókörnyezetbe. A szürke például tökéletesen harmonizál az erős és finom színekkel. A szürke kanapé jól mutat a természetes anyagokkal, például fával együtt is.

Fekete kanapé: A fekete az eleganciát és a purizmust egyszerre jelentheti. Kanapé színként tökéletesen alkalmas a nagyobb méretű modellekhez. Ha fekete színt választunk, gondoskodjunk róla, hogy elegendő természetes fény legyen a nappaliban. Kis helyiségekben egy fekete kanapé szűknek tűnhet.

Minták és szövetváltozatok: A színes mintás kárpitok az ülőgarnitúrákon mindig kissé veszélyesek. Ha nem ez a szakmánk, akkor tapasztaltnak és nagyon jó ízléssel rendelkezőnek kell lennünk ahhoz, hogy ne hibázzunk. A szakemberek általában azt javasolják, hogy először a színeket párosítsuk egymáshoz, ezt követheti a minta mérete, a forma és a textúra.

Színek: A színek mindenkiben keltenek egyfajta érzetet, ezért a domináns szín kiválasztása az elsődleges. Nem érdemes felülni a divat pillanatnyi szeszélyének hullámára és sokszor az sem jó, ha a kedvenc színünkhöz ragaszkodunk.

Tavaly a békét és nyugalmat árasztó kék váltotta a 2019-es korallszínt. Idén pedig a sárga és a szürke a trendi. De 2021-ben továbbra is népszerűek az egyedi bútordarabok és a feltűnő színek, amelyek izgalmas hangulatot kölcsönöznek a szobáknak. Így a végére pedig eláruljuk – nem mintha szükségszerűen követni kellene a tömeget –, hogy a világban jelenleg a három legnépszerűbb kanapészín a szürke, a rózsaszín és a kék.

Különösen a téli hónapokban van szükségünk a meleg színekre, amik a jó hangulat megtestesítői.

Az Ella fix puff remek kiegészítője a termékcsaládnak.

Belsőépítészeti trendek 2021 nyarán - Kék színű ADA bútorok

A Prémium Verona ülőgarnitúra nem csak különleges élményt nyújt, de igazán látványos is.

Az ADA Prémium Tirano L alakú kék ülőgarnitúra többféle változatban elérhető, vásárlóink igényeinek megfelelően.

AKITA Prémium U alakú ülőgarnitúra.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS