Az év színe 2022-ben

Az év színe 2022-ben remekül jellemzi az idei évet

2022 ben szó szerint, egy új szín nyerte el a címet.

23. alkalommal lett megválasztva az év színe 2022-ben, amely a Pantone szerint a legjobban fogja szimbolizálni az előttünk álló évet. A 2022-es év színének a PANTONE 17-3938 Very Peri-re esett a választás (ez az árnyalat a kék szín nyugalmát, a vörös energiáival pezsdíti fel), ami azért is újdonság, mert nem a már meglévő színállományból választották, hanem egy teljesen új színt alkottak meg. Legtöbben elsőre lila vagy levendulaszínűnek mondanánk, de valójában a kék színek családjába tartozik. A nevét a „periwinkle”-ről, más néven, a kis meténg virágról kapta, ami Közép- és Dél-Európában, illetve Ázsia néhány területén honos.

A Pantone 1999 óta, minden évben eredményt hirdet az év színe kategóriában.

A Pantone, ahogy azt már sokan tudják, egy színszakértői cég, ami különböző árnyalatok kombinálásával, azok marketing hatásaival és grafikus tervezésével foglalkozik röviden. Nekik köszönhetjük a Pantone Színazonosító Rendszert, ami a gyár által szabadalmaztatott színtéren azonosítja és megkülönbözteti az egymástól eltérő színeket és árnyalatokat. A tervezői világokban (divat, lakberendezés, grafika) a Pantone választása meghatározó az adott év trendjeit illetően. Éppen ezért az év színe választást mindig nagy figyelemmel kíséri a szakma.

„Amikor kiválasztjuk az év PANTONE színét, annak jelképeznie kell az adott pillanatban zajló eseményeket. Olyan színt kerestünk, amely zökkenőmentesen mozog a digitális és a fizikai világ között. Új időszakba léptünk, ahol újragondoljuk a jövőnket, megpróbáljuk átírni az életünket és megismerjük az előttünk álló ismeretlent” – mondta Laurie Pressman, a cég képviselője.

Az év színe a nevét a „periwinkle”-ről, más néven, a kis meténg virágról kapta, a Pantonetól

A szín üzenete

A cég fontosnak tartja, hogy az év színe ne egy véletlenszerű választás legyen, hanem valamilyen társadalom szintű üzenetet is hordozzon. A PANTONE 17-3938 Very Peri, az innovációt és az új kezdetet is képviseli. Ez a szín a kék szín hűségét és hidegségét a vörös játékos melegségével kombinálva jött létre. Mindenki úgy aposztrofálja, hogy a kék eddigi legmelegebb árnyalata. A Very Peri ezért a szebb jövőt jelképezi, reagálva a tavalyi év viszontagságaira és kihívásaira.

Sokan úgy tartják, hogy a színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is.A lakásunkban lévő színek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A minket körülvevő színek egyrészt, képesek lehetnek csillapítani elménk fodrozódó hullámait,másrészt, feltölthetnek bennünket energiával is, ami hatással lehet a kedélyállapotunkra, egészségünkre és a boldogságunkra is. Az éve színe, a Very Peri kékes árnyalatával frissességet, tisztaságot és nyugalmat hordoz, amit lilás tónusa tesz teljesen egyedivé.

Próbálkozni lehet, ahhoz viszont kétség sem fér, hogy a Very Peri (az év színe 2022-ben) alaposan feladja a leckét a lakberendezőknek és belsőépítészeknek.

Very Peri még a bútorok és a belsőépítészet terén is a játékos frissesség érzetét kelti és a szokatlan színkombinációknak köszönhetően új csavart ad a tereknek. A sokoldalúság miatt különféle anyagokhoz, textúrákhoz és felületekhez illeszkedik. Ennek az új kék, piros és lila hibridnek megvan az az érdeme, hogy tökéletesen illeszkedik az árnyalatok széles skálájához. A Very Peri nem csak egy nagyon sokoldalú árnyalat, hanem kifejezetten ajánlott olyan helyiségekbe, mint a nappali, hálószoba vagy dolgozószoba. Ha valaki a wow-effektust keresi és nem fél bevállalni a minimalista előírásokat, amelyek a semleges árnyalatok által uralt otthonok zenjét tisztelik, akkor érdemes alkalmazni az azonos szín különböző árnyalatainak rétegezését. A Very Peri jól illeszkedik a különböző stílusú dekorációkhoz az iparitól a skandináv stílusig. Csupán okosan kell használni, esetleg egyetlen tárgyra koncentrálva, amely képes megragadni a figyelmet és megváltoztatni a nappali, a hálószoba és a konyha megjelenését.

A Very Peri egy uniszex szín és tökéletes fiúk és lányok hálószobáinak díszítésére. Kombinálja semleges tónusokkal, hogy ez a merész árnyalat ne tűnjön elsöprőnek. A Very Peri tökéletesen néz ki olyan semleges tónusokkal, mint a szürkék, fehérek és krémek. De, ha valaki úgy érzi, hogy a Very Peri nagy felületen merésznek tűnik, akkor ezt a divatos színt visszafogottabb módon vigye be otthonába. Az év színe 2022-ben például ágyneműként, lepedőn, párnán, függönyön, szőnyegen vagy díszdobozban.

A törökbálinti, Max Cityben található áruházunk hatalmas szín- és anyagválasztékkal, illetve óriási modell- és elemválasztékkal várja Önt is, hogy 2022-ben is formát öltsön a szenvedély. Amennyiben érdekli, hogyan tudja öltöztetni a falakat a lakásában olvassa el korábbi blogbejegyzésünket is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS

Egyedi tervezésű díszpárnák a RioDesign kínálatában

A RioDesign friss együttműködés keretében magyar belsőépítész-lakberendező párossal dolgozik azon, hogy az otthonokat a lehető legszebb párnák díszíthessék. Az egyedi tervezésű díszpárnák és párnacsoportok igényes