Kárpit stresszteszt, avagy nehéz napok a Föld nevű bolygón

Kárpit stresszteszt, avagy nehéz napok a Föld nevű bolygón

A bútorok szövetei a mindennapok hősei. Hihetetlen mennyi mindent kell elviselniük a mindennapok során! De az ADA termékek és a kárpit bírják a gyűrődést.

Mindennapjaink központi elemei, az esték fénypontjai a kanapék és az ülőgarnitúrák. A családtagok, a vendégek, a gyerekek és a házi kedvencek is mind-mind sokat követelnek tőle és nagy elvárással vannak feléjük. Ezért vannak a kárpitozott bútorokhoz speciális, eltérő tulajdonságokkal rendelkező anyagok. Ezeknek ugyanis ki kell bírniuk a mindennapi extrém használatot is. Mire kell figyelni a kárpitokkal kapcsolatban? Hogyan kell karbantartani őket? Melyiket mikor érdemes választani? Nos, bemutatótermeinkben nem csak a bútor kiválasztásában, hanem, a kárpitozott bútorok szakértőiként, a kárpitválasztásban is segítünk vásárlóinknak.

  • Ha Ön kutya- vagy macskaszerető állatbarát, akkor az úgynevezett PET FRIENDLY technológiával készült szövetek lehetnek érdekesek az Ön számára. Ezeket úgy alakították ki, hogy az állati szőrzet könnyen eltávolítható legyen róluk, és kevesebb szál húzódjon ki az esetleges karmolások miatt.
  • Egy kisgyermekes háztartásban az EASY CLEAN technológiás szövetek, párnák a mindennapok hősei, mert még a filctollak által okozott foltok és minimalista vagy szecessziós stílusban, aprólékosan megrajzolt gyerekminták is eltávolítható róluk vegyi tisztítószerek nélkül.
  • Ha a környezetvédelem is kiemelt szempont a vásárlás során, akkor jó, ha tudja, hogy a PET-palackokból újrahasznosított anyagokkal az ADA márka ötvözi az EASY CLEAN funkciót a fenntarthatósági igénnyel.
  • A “vízlepergető” címkével ellátott szöveteink pedig kevesebb folyadékot szívnak fel, így tökéletes bulis helyek és partyarcok számára, így nem kell azon aggódni egész este, hogy egy kiömlött ital jóvátehetetlen károkat okoz.

Ha a környezetvédelem is kiemelt szempont a vásárlás során, akkor jó, ha tudja, hogy a PET-palackokból újrahasznosított anyagokkal az ADA márka ötvözi az EASY CLEAN funkciót a fenntarthatósági igénnyel.

A zsenília, velúr, pelyhesített szövet vagy mikroszálas anyagok idővel változnak. Ez nem a minőség hiányát jelenti, hanem természetes velejárója ezeknek a szövetkárpitoknak.

A fényártalom miatti kisebb színeltérések jellemzőek a kárpitanyagokra. De a minőségi kárpitozott bútorok szöveteinek választható tulajdonsága a fényállóság. Minél nagyobb a fényállóság, annál kisebb az évek alatti fakulás, színváltozás. De azért legyen óvatos, és ne tegye ki a kanapét közvetlen napfénynek.

Jellemző még a foltosodás, amikor kis csomók képződnek az anyagon a fonal rostjainak lazasága miatt. Ezek könnyen eltávolíthatók egy szöszborotvával és a kárpit megújul. A velúr és a mikroszál használatakor az idő előrehaladtával ez nagyobb területen megjelenő elváltozás lehet. Gyakori a kevésbé minőségi kanapék esetében a kiülés is, amit a testmeleg, valamint a test és a levegő páratartalma okoz. A fény beesésétől függően ez foltok benyomását keltheti, de ez egy anyagjellegű probléma.

Probléma lehet az is, hogy időnként a kárpitszövetek elektrosztatikusan feltöltődnek. Az ok a bútorhuzat súrlódása, például a kanapén való nyugtalan ücsörgés és a túl száraz levegő kombinációja – különösen hosszabb fűtési időszakok esetén. Ennek ellensúlyozására gondoskodjon elegendő pára és levegőellátásról. Zöld növények, szobapárásítók csak néhány ötlet.

A zsenília, velúr, pelyhesített szövet vagy mikroszálas anyagok idővel változnak.

Hűséges kanapétársának ápolásához és gondozásához mindössze néhány egyszerű lépésre van szükség, amelyek könnyen megvalósíthatók a mindennapi életben:

Rendszeresen porszívózza fel a kisebb szennyeződéseket, például port vagy morzsákat. De vigyázat: csak kis szívóerővel dolgozzon, óvja a kárpit anyagát! Ezután puha kefével tisztítsa le a kárpitot. Időnként dörzsölje át az anyagot nedves ronggyal vagy szöszmentes ruhával. A plusz nedvesség megőrzi a szálak rugalmasságát, és az anyag hosszabb ideig tart. A kiömlött folyadékot nedvszívó kendővel azonnal fel kell takarítani. Fontos, itassa fel és ne dörzsölje! Ha továbbra is láthatóak a foltok, óvatosan távolítsa el őket langyos vízzel és pH-semleges samponnal vagy enyhe mosószerrel.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS