Diófa bemutatása

Diófa bemutatása és a dióbútorok

Üzletünk prémium része megújult, az ADA ülőgarnitúráink mellett diófából készült asztal, polc, TV-állvány és fali panel is látható ebben az üzletrészben.

Karakteres erezete miatt a dió az egyik legkedveltebb bútoripari alapanyag, ami egész Európában a bútorgyártás egyik klasszikus és értékes faanyaga. Ráadásul a diófából készült bútorok stabilak és időtállóak.

Diófa bemutatása - asztal

A diófa származása

A diófa alapvetően a Közel-Keletről származik, azonban évszázadokkal ezelőtt került Európába, és napjainkra az ökoszisztémánk egyik legjellemzőbb fafaja. Közép-Európa legnagyobb diófaültetvénye Lengyeltótiban található. A fiatal, termőképes fákat diótermelésük maximalizálása érdekében különös odafigyeléssel gondozzák, míg el nem érik a 70-80 éves kort, amikor termésátlaguk már nem éri el az elvárt hozamot. Faanyaguk ezzel ellentétben majd egy évszázadnyi növekedés után az egyik legértékesebb anyaggá válik a bútorgyártók, asztalosok számára. Gyártónk az egykor Magyarország diótermelését adó, idős, vágásérett fáit vásárolta fel, és készít belőle különösen időtálló, esztétikus fabútorokat. Furnéros változata is szép.

A diófa alapvetően a Közel-Keletről származik, azonban évszázadokkal ezelőtt került Európába, és napjainkra az ökoszisztémánk egyik legjellemzőbb fafaja.

Diófa tulajdonságai, amelyek miatt az egyik legértékesebb fafajta.

A dió faanyagának szilárdsága és szívóssága miatt kimondottan értékes alapanyagnak számít az asztalosok számára. Kifejezetten alkalmas időtálló padlóburkolatok, ajtók és lépcsők kialakítására, viszont az enteriőr más elemeinek (étkező- és kisasztalok, könyvespolcok, komódok, székek) alapanyaga is lehet. Kiemelkedő esztétikai értékű. Hosszú, egyenletesen futó, erős szálai kiváló megmunkálhatóságot adnak a faanyagnak, legyen szó ragasztásról, hajlításról vagy más egyedi tervezés kialakításáról.

A dió faanyagának szilárdsága és szívóssága miatt kimondottan értékes alapanyagnak számít az asztalosok számára.

A különböző diófa fajták más-más színmélységgel rendelkeznek, színtónusok a szürkétől kezdve egészen a mélybarnáig terjed. Ami közös bennük, hogy az alapszín számos árnyalata mellett az egyedi rajzok és görcsök adják ki a természet által teremtett esztétikát. Ideális kontrasztot adnak más, világosabb színű fákkal vagy más anyagból készült burkolatokkal, bútordarabokkal. A diófa bútorok eleganciát sugárzó megjelenése mellett kiemelten előnyös tulajdonságai közi tartozik az, hogy kevésbé érzékeny a hő- és páratartalom változására.

A diófa bútorok eleganciát sugárzó megjelenése mellett kiemelten előnyös tulajdonságai közi tartozik az, hogy kevésbé érzékeny a hő- és páratartalom változására.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS