Hogyan találhatjuk meg a megfelelő matracot, minőséget?

7 zónás matracok Hogyan találhatjuk meg a megfelelő matracot, minőséget?

Új matrac vásárlásakor mindenki elkerülhetetlenül szembesül a matrac keménységének kifejezésével.

Ugyanis a különböző matracmodellek, a típusok és méretek mellett különböző keménységi fokozatokban is kaphatók. De honnan lehet tudni, hogy milyen keménységi fokok vannak, és melyik a megfelelő az Ön számára? A matrac keménysége: meghatározás és jelentése nagyon fontos és tisztázandó kérdés.

A matrac keménységének mértéke az adott gyártó specifikációja, amely a matrac keménységéről ad információ. Mivel azonban ezek az értékek nincsenek szabványosítva, a fokozat specifikációja gyártónként eltérő. Általában tiszta szónevek (pl. puha, közepes, kemény, stb.) vagy betű-szám kombinációk, például betű (“H” vagy “F”) és 1 és 5 közötti szám (pl. H1, H2, stb.) használatosak. A következők általános érvényűek: minél kisebb a keménység, annál puhább a matrac.

A megfelelő matrackeménység kiválasztása

A matrac keménységének döntő hatása van az alvás kényelmére és minőségére. Mert, ha a matrac túl puha vagy túl kemény, feszültség és gerincfájdalom az eredmény. A matrac megfelelő keménységének kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni.

1. Testtömeg

A megfelelő matrackeménység elsősorban az alvó személy testtömegétől függ. Emiatt a legtöbb gyártó keménységi specifikációi szinte kizárólag a testsúlyon alapulnak.

2. A test mérete és felépítése

A test mérete és a személyes testfelépítés is fontos szerepet játszik. Mivel magas, nehéz embereknél a súly másképp oszlik meg, mint hasonló súlyú kis termetű embereknél.

3. Alvó helyzet

A keménységet úgy kell megválasztani, hogy a gerinc optimálisan megtámaszkodjon az adott alvási helyzetben, és egyenes helyzetben legyen, különösen, ha valaki az oldalára fekszik.

4. Egyéni igények

Emellett a személyes fekvési és alvási igényeket, valamint az egyéni érzéseket is figyelembe kell venni.

Az ADA termékek akár 5 különböző keménységben is kaphatók

ADA matracaink nemcsak különböző kivitelben, méretben és magasságban kaphatók, de akár 5 különböző keménységi fokozat közül is lehet választani, hogy a lehető legjobban illeszkedjenek az egyedi követelményekhez, a modelltől függően:

  • H1 (puha)
  • H2 (közepes keménység)
  • H3 (fix)
  • H4 (extra kemény)
  • H5 (kemény)

Alapvetően az a legjobb tanács, hogy, mielőtt matracot vásárolna: próbálja ki. Ez az egyetlen módja annak, hogy tesztelje a keménység különböző fokait, és megtalálja a személyes igényeinek megfelelő terméket. A megfelelő rácsos keret vagy rugós és a kényelmes ágynemű együttvéve semmi sem akadályozza a pihentető éjszakákat. Nézze meg kínálatunkat!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS

Egyedi tervezésű díszpárnák a RioDesign kínálatában

A RioDesign friss együttműködés keretében magyar belsőépítész-lakberendező párossal dolgozik azon, hogy az otthonokat a lehető legszebb párnák díszíthessék. Az egyedi tervezésű díszpárnák és párnacsoportok igényes