HOGYAN VÁLASSZUNK SZŐNYEGET?

HOGYAN VÁLASSZUNK SZŐNYEGET? - SZŐNYEGEK VÁSÁRLÁSA A RIO DESIGNÁL

Minden otthon berendezésében eljön az a pont, amikor a szőnyegek kiválasztására esik a fő hangsúly.

Hogyan válasszunk szőnyeget? Kiválasztásukban elsősorban az a legfontosabb, hogy megfeleljen funkciójának; az anyag amiből készült, illetve a stílus, amelyben kivitelezték. Ezek összhangja adja a megfelelő komfortérzetet a mindennapi használatuk során. A szőnyegek vásárlását akkorra érdemes ütemezni, amikor otthonunkban a legtöbb vagy legfőbb bútordarabok elfoglalták a helyüket. Méretükhöz és színvilágukhoz tudjuk igazítani szőnyegünk méretét és színét is, mely a vásárlás során nagyban megkönnyítheti döntésünket.

A szőnyegek vásárlása izgalmas kihívás lehet. A nagyobb terekbe, mint például a nappalinkba – érdemes az ülőgarnitúránk első lábai alá helyezni a szőnyegünk. Ez az elhelyezés a berendezett termékcsoportot, mindazonáltal az egész helyiség összhangját is növeli. Gyakori és kedvelt lakberendezési forma, hogy egy nagy tér foglalja magában a nappali, dolgozószoba, olvasósarok, akár még az ebédlő funkcióját is. Ebben az esetben több szőnyeg elhelyezése is indokolt lehet, melyek esetében megengedhető, hogy adott bútorcsoportok stílusához és színéhez illő darabokat válasszunk. Érdemes szem előtt tartani, hogy a szőnyeg mellett érdemes legalább 20-45 cm szabad padlófelületet hagyni annak érdekében, hogy a közlekedés, illetve a tisztításuk folyamata egyszerűbb és gyorsabb legyen.

Hálószobai darabunkat mindig ágyunkhoz válasszuk. Legelőnyösebb az, ha a szőnyeg körülbelül 45 cm-rel nagyobb az ágyunknál, így a vásárlásnál leginkább figyelembe vett szempontok, mint a stílus és kivitelezése nem veszti el jelentőségét. Érdemes magasabb szálú, puha kivitelezésű darabot választanunk, mely nagyban megnöveli komfortérzetünk.

Étkezőink esetében a teljes garnitúra a fő szempont.

Körülbelül 60 cm-rel legyen nagyobb a szőnyeg az asztal méretétől, így a székek lábai is elférnek rajta. A bejárat, illetve közlekedők padlófelületén ajánlott egyszerű, strapabíró, rövid szálú szőnyeget lefektetnünk, így téve biztonságosabbá és egyben stílusossá e részeket.

Gyerekszobákba a vidám, színes mintákkal kivitelezett szőnyegeket ajánljuk, érdemes szintén rövid szálú, tömött designt választani, így a gyermek apró játékai nem vesznek el benne; szennyeződések esetén pedig a tisztíthatóságuk is lényegesen könnyebb.

Funkcióján túl kiváló ötlet lehet  szőnyegek vásárlása akár ajándék gyanánt is. Ha személyesen is megcsodálnák termékeinket, akkor látogassanak el üzletünkbe, a Rio Design-ba, amely a Max City áruház földszintjén található Törökbálinton!

Most már tudja, hogyan válasszunk szőnyeget. Ha pedig értesülni szeretne friss híreinkről, aktualitásainkról látogasson el Facebook oldalunkra és kövessen minket Instagramon is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS