HÚSVÉTI DEKORÁCIÓ OTTHONRA

HÚSVÉTI DEKORÁCIÓ OTTHONRA KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ ÖTLETEKKEL

Kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Végre megérkezett hozzánk a tavasz, a kertekben megújultak a hajtások és az ősszel elültetett virághagymák is kisarjadtak. Teljes színükben pompáznak, ideje gondolkodni a húsvéti dekoráció formáján. A friss levegő és az egyre melegebb napok magukkal hozták egyik legkedvesebb ünnepünket – a húsvétot. Összeállítottunk olyan dekorációs ötleteket, melyeket egyszerűen, családunkkal vagy barátainkkal együtt is kivitelezhetünk rövid, minőségi időtöltés alkalmaként.

1. Virágos tojás, vízfestékkel és filccel

Az egyik legszebb és legegyszerűbb húsvéti dekoráció az a tojásfestés, ami vízfesték és filctoll segítségével készülhet el. Használhatunk akár temperát is, a hatás csak erőteljesebb lesz. Nyugodtan engedjük el a fantáziánkat: a tavasz sokszínűségében minden világos és élénk szín dekoratív lesz!

Virágos tojás, vízfestékkel és filccel

2. Virágminták a természetből

Ez a módszer nem annyira újkeletű, sokkal inkább nyúlik vissza nagyszüleink gyermekkorába. Mezei és kerti virágok, falevelek és páfrányok. Sziluettjüket átadják egy színes főzés alkalmával a tojáshéjnak és kész is az egyedi húsvéti dekoráció vagy ajándék.

Virágminták a természetből

3. Mozaik-tojások

Egyszerű, de nagyszerű. Főzzünk meg annyi tojást, amennyit dekorálni szeretnénk és szerezzünk be műanyagtojásokat! A főtt tojásokat különböző festési módszerekkel is elkészíthetjük, egyedi színkeveréssel és stílusban. Száradás után törjük össze a héjakat, majd ragasszuk fel a műanyagtojásokra és kész is!

Mozaik-tojások - húsvéti dekoráció a Rio Designtól

 

4. Cérnával vagy szövettel borított tojások

Beragasztózott műanyag vagy hungarocell tojásból könnyedén és játékosan el tudjuk készíteni különleges dekorációnkat. Akár papír – vagy szövetmasé, cérna vagy gyöngyök – megragadnak a felületen és rá is kerülhetnek a barkára, faágra vagy a kosárba.

Cérnával vagy szövettel borított tojások - húsvéti dekoráció, húsvéti tojások, amit széppé teszik a húsvét ünnepét.

 

5. Táblafesték krétával

Vonjunk be tojásokat táblafestékkel, majd rajzoljunk rá krétákkal! Fekete alap és fehér vagy színes minták. Egyszerű, szép design.

Táblafesték krétával

6. Csipkés, fehér motívumos tojások

Lehet teljesen hófehér vagy más földszín társaságában – a csipkék mindig is elegáns külsőt adnak a nemcsak a ruháknak, de ez esetben a tojásoknak is. Fehér tempera és néhányféle csipkedesignnal kedves, gyermekek számára is könnyen kivitelezhető változatokat készíthetünk el.

Csipkés, fehér motívumos tojások

A tojásoknak sokféle helyet kialakíthatunk. Beletehetjük akár virágcserépbe, fészkekbe vagy akár apró füleket rájuk aggatva dekoratív faágakra akaszthatjuk fel őket. Akár az otthoni design kiegészítőjeként, akár a locsolkodási hagyományhoz tartozó ajándékként használjuk fel, mindkét esetben megállják a helyüket.

Ha egyéb dekorációs termékeket szeretne vásárolni, akkor látogasson el a dísztárgyak termékoldalra!

Ha értesülni szeretne friss híreinkről, aktualitásainkról látogasson el Facebook oldalunkra és kövessen minket Instagramon is!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS