Home office – hogyan lehet otthoni „irodánk” funkcionális, de mégis trendi?

Otthoni iroda

Leginkább a COVID-19 által sújtott időszakban terjedt el a munkáltatók körében az a vállalati átrendeződés, hogy munkavállalóik kiválaszthatták, hogy a cég által létrehozott munkakörnyezetben, vagy otthonról (home office-ban) kívánják elvégezni mindennapi, munkával kapcsolatos feladataikat. Természetesen, nagyon sokan az otthoni munkavégzés mellett döntöttek; magától értetődő, praktikus okokból kifolyólag. Viszont az otthoni munka és a magánélet közötti egyensúlyozás nem egyszerű feladat. A határozottan és hatékonyan elszeparált belső munkakörnyezet, megfelelő rend, illetve a még fontosabb rendszerezés alapvetően meghatározzák a home office-ban végzett munka minőségét. Ellátjuk Önt néhány tanáccsal, hogy hogyan lehet otthoni „irodánk” funkcionális, de hogyan őrizhető meg kényelme és szépsége.

A legjobb hely, ahol dolgozhatunk

Nincs olyan, hogy „tökéletes hely a home office-ra”. Néha még az otthoni munkára szánt helyiség is megtelik a gyermekeink által épített párna-várakkal, takarós kuckókkal. Mindazonáltal, sokunk meg sem engedheti magának, hogy egy külön dolgozószobát tartson fenn az otthonában. Nem egy esetben a megfelelő megoldás a lakás egy sarkát, vagy elszeparálható részét polcrendszerrel vagy térelválasztóval leválasztani, így létrehozva egy félig zárt teret, amely független dolgozószoba funkciót láthat el a munkaidőben. Helyezzünk egy kisebb íróasztalt az ülőgarnitúra mögé, vagy a hálószobánkba az ablakunk elé. Ahhoz, hogy a munkaidő lejártával el tudjuk engedni a munkát, válasszunk térszeparáló függönyt vagy valamilyen esztétikus, kihajtható térelválasztót. Funkciójuk nem csak a munkához kapcsolódó tér vizuális kizárása – gondosan kiválasztott anyaguk, mintázatuk vagy megmunkálásuk beilleszkedhet az enteriőrbe, így hozzájárulva otthonunk szépségéhez.

Diófa egyedi íróasztal

Rendezettség, ami tiszta gondolatokhoz vezet

Egy szétszórt elme számára mindenképpen fontos a letisztult, rendezett munkakörnyezet. Viszont attól függetlenül, hogy mi esetleg jobban összpontosítunk, nem kell szükségszerűen rendezetlenséggel körbevennünk magunkat. A rendezettség fenntartása már csak azért is fontos, mert sokunk számára a dolgozószoba a nappali vagy hálószoba egy kiragadott darabja. Munka közben vagy munka után is zavarhatjuk önmagunk, vagy hozzátartozóink nyugalmát, ha a munkaeszközök még munkaidőn kívül is a közös, intim terekben foglalják a helyet és visszaemlékeztetnek bennünket egy stresszes munkanapra. Vegyük körbe magunkat a hatékony rendszerezést segítő eszközökkel – egy-egy mobilis tároló, vagy a munkának dedikált, fiókokkal rendelkező kisebb bútordarabok segíthetnek ebben. A térelválasztó funkcióval is rendelkező polcrendszerek, vagy a falra függeszthető tárolók szintén elláthatnak rendszerezési és tároló funkciót. Ügyfeleink egyik legkedveltebb termékcsoportja az egyedi fabútorok. Akár kicsi, akár nagy lakásról legyen szó, egyedileg beméretezett tervek és elképzelések alapján legyárthatók a szükséges polcrendszerek, komódok és tárolók. Tervezésük modern és letisztult, alapanyaguk fafurnér (bükk, tölgy, dió), felületi kivitelezésük pedig a számos pácszínnek és üvegfelületnek köszönhetően szinte végtelen opciókkal rendelkezik.

SZEKRÉNY ÉS TV-ÁLLVÁNY, polc Archives – RIO Design

Otthoni kényelem

A kényelmes ülőhely elsődleges

Az egészséges ülőpozíció alapvetően az ülőalkalmatosság adottságain múlik. Természetesen az (író)asztal magassága is kiemelt szereppel bír, viszont a hát pozíciójáért és a megfelelő tartásért a szék/fotel felel. Amennyiben az ülőhely komfortja megfelelő, kevesebbet is mozgolódunk vagy hagyjuk el. Ettől függetlenül fontos gondolnunk a vérkeringésünkre és vázrendszerünkre, melyek egészségének fenntartásához elengedhetetlen a mozgás. Röviden: home office-ban is mozogjunk, még ha csak keveset is, a lakáson belül. Amennyiben mozgásigényünk kicsi vagy a munkánk megköveteli a szigorú helyhez kötöttséget, ajánlott beszerezni egy ergonómikus irodai széket. Bár törökbálinti bemutatótermünk elsősorban étkezőszékekkel rendelkezik, ügyfeleink számos alkalommal választják egyedi kivitelezésű étkezőszékeinket kényelmük és funkcionalitásuk miatt hálószobába és íróasztal mellé egyaránt. Székeink közül a Zanzibar és a Szeréna karszéket ajánljuk. Háttámlájuk íves, így jól támasztaj a hátat. A Szeréna szék pedig karfás ezért a kezünket is jól tudjuk pihentetni rajta.

Szeréna étkezőfotel – RIO Design – A formát öltött szenvedély – Törökbálint

Fargo asztal Zanzibár székkel – RIO Design – A formát öltött szenvedély

Hogyan tegyük a munkaterületet esztétikussá?

Végezetül, következzenek az utolsó simítások: ha nyugalmat szeretnénk vinni a home office helyhez kötött óráiba, a növények tökéletes megoldások. Akár kicsik, akár nagyok; külön, vagy csoportban foglalnak el helyet a térben, tagadhatatlan esztétikai élményben részesítenek minket. A megfelelő világítás szintén kiemelt szereppel bír – amennyiben a természetes fényviszonyok nem elegendőek a munkavégzéshez, válasszunk olyan teret vagy lámpát, ami segít bennünket a munkavégzésben. A nagy fényárban úszó irodák kora már lejárt; gondolkozzunk olyan megoldásokon, amelyek megosztott vagy indirekt fényforrásokkal dolgoznak. Üzletünkben Lengyelországból és Spanyolországból származó klasszikus, és modern lámpák közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet.

LÁMPA – RIO Design – A FORMÁT ÖLTÖTT SZENVEDÉLY

Amennyiben cikkünket hasznosnak találta, szabadidejében látogasson el törökbálinti üzletünkbe. Kollégáink készséggel segítenek Önnek kérdéseinek megválaszolásában, illetve a lehető legkomfortosabb home office környezet létrehozásában!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS