A divatban is fontos a környezetvédelem

A divatban is fontos a környezetvédelem

Manapság a környezetvédelem nagyon fontos téma, amely egyre több embert érdekel.

A kreatív elmék folyamatosan új és egyre jobb újrahasznosítási ötleteket találnak ki. Ezeket az ötleteket a bútorcégek is hasznosítani tudják. Évről évre változnak a trendek és az emberek igényei a lakberendezés terén is. Nekünk a Rio Designnak és az ADA bútorok gyártójának a környezetvédelem, ugyanolyan fontos, mint a minőség. Termékeink minőségi textíliákból és fa alapanyagból készülnek. Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont az időtállóság és az ökológiai lábnyom csökkentése is.

Korunk egyik legnagyobb mennyiségben termelt műanyag hulladéka a PET palack. Világszerte percenként 1 millió PET palackot gyártanak, melynek egy része a háztartási hulladékok közé kerül, rosszabb esetben közvetlen a természetbe. Szerencsére egyre többen próbálják meg szelektíven gyűjteni és újra hasznosítani a PET palackokat. Magyarországon a szelektív hulladékot fajtájuktól függően külön kukába gyűjtik, melyeket színekkel és piktogramokkal jelölnek meg.

Az ADA AUSTRIA prémium márkánk szintén nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, így a textíliák egy részét, újrahasznosított és szövetként újra feldolgozott PET palackokból gyártjuk. Ezzel a környezetbarát módszerrel 70%-kal kevesebb energiát használunk fel és 86%-kal kevesebb vizet igényel a gyártás. 370 darab PET palack elég akár egy kanapéhoz való szövet legyártásához, 150 PET palackból pedig már egy fotel is lehet. Textíliáink nem csak palackokból készülnek, hanem régi ruhaanyagokból, szövetekből is. Ezekből előbb fonal lesz, aztán pedig új kárpitszövet.

Ezzel a környezetbarát módszerrel 70%-kal kevesebb energiát használunk fel és 86%-kal kevesebb vizet igényel a gyártás.

Senki ne felejtse el, a divatban is fontos a fenntarthatóság! A környezetvédelem egy fontos dolog, így érdemes törekedni mindenkinek a szelektív hulladékgyűjtésre, mert lehet, hogy nálunk kapható gyönyörű kanapék lesznek belőle!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS

Egyedi tervezésű díszpárnák a RioDesign kínálatában

A RioDesign friss együttműködés keretében magyar belsőépítész-lakberendező párossal dolgozik azon, hogy az otthonokat a lehető legszebb párnák díszíthessék. Az egyedi tervezésű díszpárnák és párnacsoportok igényes