Őszi dekorációs ötletek

Mindenki otthona más és más, de mégis egyedi valamiben.

Szerintünk, abban mindenképpen egyetérthetünk, hogy a megfelelő dekorációkra mindenkinek szüksége van és ezeknek bizonyos része időszakonként eltérő kell, hogy legyen. Nincs ez másképp most ősszel sem, amikor az őszi dekoráció mellett ma már hazánkba is begyűrűzött a Halloween. Ilyenkor sokan vadásznak az üzletekben valami érdekesre és izgalmasra. Mert kellenek az őszi dekorációs ötletek! Főleg azért, mert a hölgyek többsége szereti valami kis aprósággal dekorálni a környezetét, az otthonát. Ha ebben az őszi időszakban dekorációt szeretnénk, leginkább a földszínek és a pasztell árnyalatok azok, amik őszi hangulatot tudnak varázsolni az otthonunkban és egy kicsit a lelkünkben is. Fontos, hogy pozitív érzéseink legyenek, hiszen az ősz az elmúlás időszaka és ilyenkor nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a szomorúság!

Skandináv stílus

Ehhez a stílushoz leginkább a természetet költöztetjük be az otthonunkba. Színeknek és a túlcsinosított dolgoknak itt nincs helye. Szürke, fehér, bézs, taupe, fekete kiegészítőket minden mennyiségben nyugodtan lehet választani. Rendkívül mutatós lehet a tölgyfával.

Őszi dekorációs ötletek - skandináv

Ha szeretjük a színeket az előbbiekben felsoroltakhoz a melegebb sárga vagy narancssárga is remekül mutat. Ráadásul, a kevés néha több!

Ha szeretjük a színeket az előbbiekben felsoroltakhoz a melegebb sárga vagy narancssárga is remekül mutat.

Minimalista

Minél szelősebb, kevesebb annál több. Legyen letisztult egyszerű, de nagyszerű. A színekben nem kell sokat gondolkodni, itt nem azon van a hangsúly. De azt érdemes figyelembe venni, hogy azt a nem túl sok színt sem szokták túlzottan kombinálni. Egyszerre csak egy jelenjen meg! Lehet esetleg szürke falevél egy króm tálban vagy fehér tökök csak úgy az étkező asztalon.

minimalista őszi dekorációs ötletek

Vintage

Ebben a stílusban inkább a kifinomultabb, minőségibb és a nőiesebb vonal jelenik meg. Ezeket tetőzve ősszel a pasztelles púderes színekkel. Remek kiegészítő lehet: a parafa, a természetes anyagok (szárított virág, fa, gallyak). De nyilván, ha nem a hazai hagyományokat nézzük, akkor a tök mint őszi elem központi szerepet kap. Egy kis festékkel vagy festékspray-vel csodás dolgokat lehet alkotni. A másik nagyszerű anyag, ha narancsos színt is szeretnénk bevinni az otthonunkba, a réz. Akár lehet egy tál, egy váza vagy egy kis ládika is rézből. Csodás színe miatt biztos központi elem lesz.

vintage  Őszi dekorációs ötletek

Bohókás stílus

A színek és a formák birodalma. Nem érdekes, ha a két dísz színe ugyanaz és egy árnyalatnyi eltérés van. Pont azért tökéletes. Persze legyen kapcsolat akár a díszpárna, a gyertya és a váza között, de ha az egyik pasztellesebb a másik csillogósabb az éppen azért lesz jó. Merjünk játszani a színekkel, akár méregzöld, lila, téglavörös, napsárga vagy a burgundy színeket is használhatunk!

bohókás  Őszi dekorációs ötletek

Modern

Itt is, mint a minimalistánál a színeket nem érdemes keverni, de különböző anyagtípusokat izgalmas belevinni. Esetleg egy szürke dísztök mellett egy matt fekete váza vagy egy óarany tál nagyon extra hatást jelent. Csak figyeljünk, hogy a kiegészítők színe azonos legyen a lakás vagy a szobában megjelenő többi kiegészítővel. Érdemes játszani a króm, a fém, a szürke minden árnyalatával és a taupe színekkel.

sütőtökös pite

cica mint ősz dekoráció

Az őszben, mint minden évszakban, az a legszebb, ha megéljük. Fontos, hogy ne csak a térre, hanem a benne élőkre is figyeljünk! Nem az őszi dekorációs ötletek, hanem mi emberek töltjük meg vidámsággal, mókával a teret. Ehhez is van ötletünk:

halloween és az őszi dekoráció

ősz a lelkünkben

 

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS