Egy olvasósarok kialakítása mindig trendi

Tulajdonképpen könyveket olvasni csodálatos dolog, de nem meglepő, hogy az olvasósarok is nagy fejlődésen ment át az elmúlt években.

A könyvek és az olvasás jót tesz az elmének, stimulálja az agyat és minél többet olvasunk, annál jobban tudunk majd kommunikálni világunkkal. Vannak, akik mindenhol tudnak olvasni és nem kell elszigetelődniük ahhoz, hogy teljesen elmerüljenek az olvasásban. De vannak, akiknek teljes csendre és nyugalomra van szükségük. A helyzet az, hogy az olvasósarok ma már nem csak a könyvek, hanem a kütyük birodalmát is jelentheti. Ez a tény pedig azoknak talán még fontosabb, akik tudatosan minimalizálják a kütyükkel töltött időt.

Önnek van egy tökéletes helye az olvasáshoz?

A válasz valójában nagyon szubjektív, hiszen a hálószobától a nappaliig, a ház minden helyiségében, sőt a fürdőszobában is kialakíthatunk igényeinknek megfelelő olvasósarkot! Sokan inkább a hálószobát részesítik előnyben, mert lehet, hogy elalvás előtt szánhatnak még néhány pillanatot az olvasásra. Vannak viszont, akik egyszerűen nem tudnak lemondani róla még nappal sem és otthonlétükkor szobáról szobára bolyonganak, keresve a tökéletes helyet.

Olvasósarok berendezése a nappaliban

A nappali az egyik legforgalmasabb helyiség a házban, a konyhával együtt. Egy könyv olvasása ebben a környezetben utópiának tűnhet, de a valóságban nem az. Ha valaki egyedül él, akkor nem okoz nagy gondot, de ha nem vagyunk egyedül, minden bizonnyal bonyolultabb, de nem lehetetlen a vállalkozás. Először is, hogyan alakítsunk ki olvasósarkokat a nappaliban?

A fény fontossága

Kezdjük a tökéletes hely kiválasztásával! Az első dolog, amit figyelembe kell venni a világítás, és ne csak a mesterségesről beszéljünk. A jól megvilágított környezet természetes fénnyel és a funkcionális lámpák megfelelő keverékével ideális az olvasáshoz. Fontos a fény és az árnyék egyensúlya, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a szem megerőltetése nélkül olvassunk.

A magas minőséget mindenki megérdemli, ezért az Amanda fotel egy különösen jó választás azok számára, akik kedvelik a luxust.

Berendezési tárgyak és azok elrendezése

A nappaliban egy vagy akár több olvasósarkot is kialakíthatunk. A berendezési tárgyak okos megválasztása és elrendezése segít abban, hogy kényelmes és barátságos tereket alakítsunk ki. Kell egy karosszék vagy fotel, ami kényelmes és praktikus, továbbá stílusos központi eleme az olvasósaroknak. Szükséges lehet egy olyan könyvespolc, amely nem csak a kedvenc könyveinket tartalmazza, hanem különböző típusú személyes tárgyakat vagy egyéb technikai eszközöket is. Ha szeretünk teázni vagy olvasás közben nassolni, akkor szükségünk lehet egy konzolasztalra, hogy minden fontos tárgy – biztonságos elhelyezéssel – legyen körülöttünk. Fontos lehet egy meleg bolyhos szőnyeg, hogy kis szigetet alakíthassunk ki. Nyilvánvalóan mindig szem előtt kell tartani a nappali többi berendezését, az uralkodó stílust és színeket, így teremtve meg a folytonosságot, amit egy ilyen tér megkíván. Anélkül, hogy feláldoznánk az eredetiséget.

Egy modern otthonba, modern fotel illik! Az Egg fotel, azaz „tojás” fantázianévvel ellátott forgó fotel különleges megjelenése mellett, igazi pihentető érzést nyújt mindenki számára.

Olvasósarok a konyhában?

Olvasni a konyhában? Meglepő? Vannak, akik egy finom ebéd és egy csésze kávé után egy hintaszékben szeretnek olvasnivaló egy jó könyvet. Az idősebbek vagy vidéken élők télen a konyhát azért kedvelik, mert ez a legmelegebb helyiség. Vannak olyan házak, melyek nem túl nagyok, de a rusztikus konyhájukban van a kandalló vagy a kemence. Egy nagyon kicsi konyhában elhelyezhetjük az olvasósarkot például az asztal és az ülések mellett egy fotellel, illetve egy ahhoz tartozó zsámollyal és egy olvasólámpával.

A Tom Tailor Cozy füles fotel divatos retro stílusban magas kényelmi fokozattal készült termék a füles fotelek minden előnyével.

Olvasósarok a hálószobában

A hálószoba talán az egyik olyan környezet, ahol a legtöbbet olvasunk, mert este, elalvás előtt sikerül megengednünk magunknak néhány fejezetet az éppen aktuálisan olvasott könyvünkből. A jelenet mindig ugyanaz, letesszük az okostelefont az éjjeliszekrényre, az éjjeli lámpa mellé, bebújunk az ágyba a könyvünkkel és, amíg a szem le nem csukódik folytatjuk a történetet. Ha azonban untat minket a könyv, előfordul, hogy felkapjuk a telefont, bekukkantunk a közösségi oldalakra, és eltévedünk a vicces képek, videók között.

A Panama franciaágy külsejét íves, kerekded, nőies forma jellemzi.

Az olvasásnak szentelt relaxációs sarok berendezése szórakoztató és felszabadítja a kreativitást. De ez a sarok elképzelhetetlen növények jelenléte nélkül. Egzotikus, de elegáns hatást adhatnak a szobáknak, javítják a hangulatot, tisztítják a levegőt és nyugalmat biztosítanak.

Olvasósarok nyílt tereken és tetőtérben

A nyitott terek és loftok olyan lakásmegoldások, amelyekre kényelmük, praktikumuk és összetéveszthetetlen esztétikájuk miatt egyre nagyobb a kereslet. Nagyon modern megoldások lévén, könnyen berendezhetjük őket olyan kortárs stílusokkal, mint az indusztriális, az urban chic és a boho chic stílus. Ám a nyitott terek olvasósarki berendezésekor érdemes lehet szembeszállni a stílustrendekkel. Alkalmazzunk meleg színeket sárgát és zöldet vagy domináns árnyalatokat! A nyitott terek és a padlás- vagy tetőterek természetesen nyitott környezetek, ahol általában nincsenek meghatározott határok és különálló terek, de tökéletes egyensúly van a különböző környezetek között. Az olvasósarkok létrehozása ösztönző lesz, mert igazán elkényeztethetjük magunkat, és hagyhatjuk, hogy kreatív érzékünk elkalandozzon. Ezekbe a szabad és tágas terekbe olyan berendezési tárgyakat válasszunk, amelyek egyszerű és alapvető kialakításúak, hogy azokat tetszés szerint áthelyezhessük a szoba vagy szobák egyik részéből a másikba. Ha úgy döntöttünk, hogy olvasósarkunkat egy kanapé mellett alakítjuk ki, ne felejtsük el a puha, élénk színű párnákat a kényelmes pihenéshez.

Az ADA Turnin relaxfotel különlegességét a motoros elemrészek adják.

Miért fontos erre a területre figyelmet fordítani? Mert az olvasósarok egyfajta személyes menedék, ahol akár CD- és bakelitlemez hallgatása is lehetséges!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS