ADA TRENDLINE ÜLŐGARNITÚRA, KANAPÉ, FOTEL

Nincs több termék

Nincs több betölthető termék

ADA TRENDLINE ÜLŐGARNITÚRA, KANAPÉ, FOTEL

ADA, Tom Tailor és egyedi ülőgarnitúráink gazdag forma- és méretválasztékban, sokszínű bőr, szövet, műbőr és NLF borítással, rendelhetők. Így Ön egyedi stílusban rendezheti be nappaliját. Az ADA Trendline ülőgarnitúra-, kanapé-, fotel- és puffkínálatunk különböző funkciói és az egyedi méretű elemek megkönnyítik lakása kényelmének és stílusának kialakítását.

ADA Trendline ülőgarnitúra és kanapé – formák, funkciók

A design ülőbútorok megvásárolhatóak sarokgarnitúra és U alakú ülőgarnitúra kialakításban, illetve kanapé és fotel kombinációban, melyeket puffal is kiegészíthet igénye, elképzelése szerint. Az ADA Trendline ülőgarnitúrák mindegyike rendelhető különböző funkciókkal. Ezek a sarok-ülőgarnitúra és kanapé esetében az ággyá alakíthatóság és az ágyneműtartó-funkció. A hajlítható karfa, a fejtámla és a lábtartó funkció viszont már nemcsak ezekhez a design bútorainkhoz, hanem a fotelekhez is rendelhető.

Egyedülálló lehetőségként kínáljuk vevőinknek, hogy kérésükre a katalógusban lévő méretektől teljesen eltérő méretben is legyártatjuk a kért sarok-ülőgarnitúrát, kanapét, fotelt vagy puffot, amit bármelyik szövettel, bőrrel, műbőrrel vagy NLF-fel kárpitoztathatunk. Ezzel lehetőséget biztosítunk, hogy mindenki a neki legkedvezőbb méretű, kényelmű ADA ülőgarnitúrát vagy kanapét vásárolhassa meg. Az egyedi mérettel járó többletár sem módosítja jelentősen a nagyon kedvező és elérhető ADA bútoraink alapárát.

Minden plusz funkciós vagy funkcióval nem rendelkező ADA Trendline ülőgarnitúra, ADA kanapé vagy ADA fotel kiegészíthető díszpárnával rendkívül kedvező áron. Természetesen, itt is lehetőség nyílik arra, hogy a vevő egyedileg válasszon design bútorához szövetet és bőrt a kollekcióból. Emellett egyedi méretet is kérhet.

ADA Trendline ülőgarnitúra, kanapé egyedi kárpittal

Az ülőgarnitúrák, kanapék gyártásánál felhasznált alapanyagok mindegyike magas színvonalú, minőségi termék. Külön ki kell emelni a több mint 400-fajta szövet, bőr, műbőr és az új technológiával készült NLF bevonatokat. A sokfajta mintázat és ezekhez kapcsolódó színválaszték lehetővé teszi, hogy mindenki egyedi design ülőbútort állíthasson össze magának. A szövetek különböző struktúrája miatt nagyon magas kategóriájú szöveteket is tudunk ajánlani az egyedi ízlések kielégítésére is.

Természetesen, lehetőség van arra is, hogy a kiállított szövet és bőr mintakollekcióból kiválasztva, a vevők külön is rendeljenek szövetet vagy bőrt, kedvező áron a kiválasztott kanapé vagy ülőgarnitúra elkészítéséhez. Emellett az üzletünk speciális ajánlata, hogy a vevő által hozott kárpittal is elkészítettjük a kívánt design bútort, ülőgarnitúrát az Ön számára ahhoz, hogy otthonában az ülőgarnitúra, kanapé vagy fotel teljesen harmonizáljon meglévő környezetével.

Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy ne csak a szövetet vagy a bőrt lehessen kiválasztani, hanem a lábak anyagát (fa vagy fém), formáját és színét is. Így a kiválasztott design bútor tökéletesen az Ön stílusához, lakásához illeszkedő lehet!

A forgalmazott sarok ADA ülőgarnitúrák, ADA fotelek, ADA kanapék és ADA puffok nagyon magas minőségi követelményeknek felelnek meg, ennek ellenére áraik minden esetben kedvezőek. Ezt az elérhető árszintet tovább fokozzák a különböző akciók is, melyek során egyes design bútorokra jelentős kedvezményeket ajánlunk Önnek!

Amit az ADA ülőgarnitúrákkal kapcsolatban még tudni érdemes

Mivel az ADA kárpitozott bútorok kizárólag kézi munkával készülnek, minden egyes bútordarab egyedi, prémium minőségű. Minden modellnél elsődleges szempont, hogy szép, jól kidolgozott, stabil és biztonságos legyen.

Az üléskényelem és a hosszú élettartam szempontjából döntő fontosságú a kárpitozott bútor megfelelő felépítése. Az ADA ülőbútorok egyes szerkezeti elemeiről, a felhasznált anyagokról, a bútorok ápolásáról, tisztításáról az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást.

Vázszerkezet

Az összes felhasznált tömörfa osztrák erdőkből származik, az ADA bútorgyár saját fűrészüzemében vágják fel és 800 m-rel a tengerszint felett körülbelül 9 hónapon át szabad levegőn tárolják, majd a feldolgozás előtt szárító kamrákban készre szárítják.

A nagy felületű részeket – modelltől függően – forgácslapokból, OSB lapokból vagy furnérlemezből készítik, amelyek megfelelnek az érvényes európai szabványoknak.

A keresztösszekötők tömör fenyőből készülnek, az összes tartóelem tömör bükkből. A nagy felületű elemek és a keresztösszekötők között kemény farostlemezt vagy kemény kartont alkalmaznak takaróelemként.

A kárpit felépítése

  1. Szövet, textilbőr vagy bőr huzat
  2. Szivacsos karfa
  3. Ülés- és támlakárpit, nem szőtt (vlies) kárpitanyag
  4. Poliéter hab, hideghab vagy rugóbetétes ülőfelület
  5. Háttámla poliéter szivaccsal
  6. Kárpittartó hevederek
  7. Hullámrugók, speciális nemesített rugóacélból
  8. Váztartóelemek tömör bükkből
  9. Tömör fa, alumínium, króm vagy festett fémlábak

Ülőfelületek alátámasztó rugózata

Az ADA bútorgyárnál, ülés alátámasztó rugózatként lapos vagy kerek, acél hullámrugókat (úgynevezett Nosag-rugókat) alkalmaznak.

A rugófajta megjelölése a rugó alakjára vonatkozik, amikor az nem feszített állapotban van. Ritkábban alkalmazzák a hevederes alátámasztó rugózatot. Ez rugalmas kárpithevederekből áll, amelyeket egy ülőkeretre feszítenek.

Háttámlák alátámasztó rugózata

Az ADA ülőbútoroknál a háttámlák alátámasztó rugózataként elsősorban rugalmas kárpithevedereket alkalmaznak. Bizonyos modelleknél speciális, alátámasztó rugózatot használnak, amely keményrost sávokkal erősített, kiváló minőségű poliéter habból készül.

Magkárpit

Egy kárpitozott bútor ülés, karfa és háttámla részének magkárpitja nagyrészt poliéter habból vagy hideghabból készül.

Finomkárpit

Az ADA bútorgyárnál finomkárpitként kizárólag poliészter szálakból készült, termikusan erősített, nem szőtt (vlies) fátyolanyagot alkalmaznak.

Habok

Poliéter hab

A természet megmutatta számunkra az utat: alakstabilitás a lehető legkisebb tömeg mellett a méhsejt-szerkezet révén. A poliéter hab (»poliuretán lágyhab« PUR) garantálja a teherbírást, a kis tömeget, ezen kívül rugalmas és légáteresztő A számítógéppel vezérelt gyártási eljárás alakítja ki a poliéter hab kívánt tulajdonságait: a tömeg és a keménységi fok egyaránt fokozatmentesen szabályozható.

Poliuretán hideghab

A hideghab eredetileg formában készült habként lett kifejlesztve. A megtévesztő „hideghab” elnevezés úgy alakult ki, hogy a 70-es években a formában készült habokat kizárólag fűtött formákban készítették és az új „hideghab” esetében erre nem volt szükség. A gyártási eljárás megegyezik a poliéter habéval, az anyag csak receptjében különbözik attól. A hideghab nemzetközi megnevezése HR-hab (high resilient = nagy mértékben rugalmas). A hideghab és a poliéter hab között az a legnagyobb különbség, hogy a hideghabnak nagyobb szabálytalan pórusai vannak, ezek gondoskodnak a jobb levegőkeringésről. Valamint a hideghabnak nagyobb a pontrugalmassága, mint a poliéter habnak.

Tulajdonságok

Térfogatsúly: Gyakori az a téves feltételezés, hogy a keményebb habnak nagyobb a térfogatsúlya is. Lehetséges nagyobb térfogatsúlynál lágyan és alacsonyabb térfogatsúlynál keményen habosítani is. Ez kizárólag az eljáráson múlik. Nagyobb térfogatsúly esetében, egyszerűen csak vastagabbak az egyes sejtek falai, mint az alacsonyabb térfogatsúlynál. Minél nagyobb a térfogatsúly, annál hosszabb a hab élettartama.

Tömörítési keménység: Egy hab keménységét tömörítési keménységnek nevezzük és Kpa (Kilopascal) mértékegységben adjuk meg. Ez 0,01 bar-nak (= kb. 100 kg/m2) felel meg, olyan nyomófej benyomódási mélységének, amely ezzel az erővel hat a habra.

Az ülőgarnitúra szerkezetéből adódó különböző üléskeménységek

Műszaki okokból előfordulhat, hogy egy ülőgarnitúrán belül az egyes elemek alátámasztó rugózata egymástól eltérő. Ekkor szerkezetből adódó különböző üléskeménységekről beszélünk.

Az ülőgarnitúra, alapváltozatban, acél hullámrugókkal készül. Bizonyos típuselemeknél, például az íves elemeknél, a szerkezetből adódóan hevederekre kell cserélni a rugókat. A Nosag alátámasztó rugózattal rendelkező elemek üléskeménysége eltér a hevederes alátámasztó rugózattal rendelkező elemekétől.

Az ülőgarnitúra tartalmaz egy kétszemélyes ágyat. Az összes elem Nosag alátámasztó rugózattal rendelkezik. A speciális funkciója miatt a kétszemélyes ágy üléskeretének más az ülésmélysége, mint a többi elemnek. Ebből adódóan a kétszemélyes ágy keményebb, hiszen az alátámasztó rugózatnál rövidebb a rugóút és nem ugyanakkora a habvastagság.

Az ülőgarnitúráknál kialakított üléslejtés

A sokkal kényelmesebb üléskomfort érdekében az ülőgarnitúrák ülőfelületén üléslejtést alakítanak ki. Ez többek között azt is jelenti, hogy speciálisan az első szegélynél egy úgynevezett domborulat keletkezik. Az ülés lejtése nem gyártási hiba, hanem a modell sajátossága, a garnitúra ellenőrzött széria-tulajdonsága.

Feszes és laza kárpitozás

Megkülönböztetünk feszes és laza kárpitozást. A feszes kárpitozás az egyenes megjelenési képről ismerhető fel, ahol az ülés domborúnak látszik. A legtöbb esetben az ülés rugóbetétes és igen kemény. Az ülés teljesen másképp esik rajta, mint egy laza kárpitozású bútoron, hiszen nem süppedünk bele a kárpitba, hanem stabilan ülünk rajta. A leggyakoribb kárpitozási mód a laza kárpitozás, amely a puhaságáról és simulékonyságáról ismerhető fel. Itt egy olyan kárpitozásról beszélünk, amely alkalmazkodik a testhez. A bútorszövet és a finom kárpit (nem szőtt fátyolréteg – vlies) nincs teljes hosszában összeragasztva a kárpitozással, hanem lazán rá van fektetve és csak a külső széleinél van rögzítve. Ezáltal egy lazán felfekvő, lebegő felület érhető el. Ennek a kárpitozási módnak a döntő előnye abban áll, hogy az ülőfelületeket egyenesen, azaz domború rész nélkül lehet kialakítani. Ezáltal korlátlan számú forma alakítható ki.

Az ADA bútorok funkciói

A többfunkciójú ADA kanapék, ADA relax heverők, pihenő vagy TV-néző fotelek, állítható karfájú vagy állítható magasságú nyakpárnákkal rendelkező kanapék komplikált állító mechanizmussal rendelkező vasalatokat igényelnek. Ahhoz, hogy az adott mechanizmus tartósan jól működjön, nagyon fontos a gondos bánásmód, különösen az egyes vasalatok helyes kezelése. ADA kanapék és ADA heverők esetében a kihúzható részt lehetőleg középen – vagy a bal és jobb oldalon egyszerre – fogják meg és mozgassák. A relax fotelek kihajtható lábtartóit éppúgy nem lehet ülésre használni, mint az állítható, lehajtható karfákat vagy fejtámlákat. Ezek szokásos terhelhetősége 20, maximum 40 kg.

Mivel egy többcélú bútor rendszeres mozgatásoknak van kitéve, a vasalatok csuklóit időnként meg kell tisztítani és ilyenkor ellenőrizni kell a vasalatok csavarjainak rögzítettségét, adott esetben meg kell húzni azokat. Ezen egyszerű alapszabályok betartása mellett olyan többfunkciójú bútor birtokosa lesz, amely sokáig megfelel az elvárásoknak.