FESTMÉNY

Nincs több termék

Nincs több betölthető termék

FESTMÉNY

Egy különleges faliképpel design bútorai összhatása még teljesebbé tehető. Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek a Svia Gallery kínálatát. A mozgalmas festmény, festmények élettel töltik meg a design bútorokkal tökéletesre berendezett otthont.

Ezüst Gy. Zoltán Békéscsabán született 1963-ban. A Képzőművészeti Főiskolán többek között Raszler Károly, Kocsis Imre és Nagy Gábor tanítványa volt. 1987-­ben három évre elnyerte a Szőnyi István ösztöndíjat. Szentendrén él. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és 1999-­től a Magyar Grafikus Művészek Szövetségének. Zoltán erőssége a rézkarc, de több irányba vonzzák elképzelései. Munkáit többek között érzelmi benyomások ösztönzik. Ezüstnél a belső emocionális inspiráció a tudattalanból előtörő víziókkal, látomásokkal, sokszor szürreális kapcsolódásokkal társul. Ragaszkodik a figurális közléshez, mégha olykor csupán részleteikben tűnnek is fel lapjain a felismerhető motívumok. Rézkarcaiban sokszor nyúlik vissza a tanulmányai alatt igen megkedvelt anatómiai ismeretekhez.

A kontraszt Ezüst Gy. Zoltán művészetének egyik alapvető vonása. Alakjai körül szinte önálló lényként hullámzik a drapéria, hol körülfonja testüket, hol anyaggá, hol fejdísszé alakul, hol szellőként lebben tova a térben. A művész szándékkal helyezi egymással szembe a mozgalmas és statikus felületeket. A valós teret viszont általában kerüli. Vonzódása az ősi motívumok iránt variálja rajzainak motívumkincsét. De ugyanígy termékenyítik fantáziáját az egyetemes művészettörténeti korszakok is.

A Rio Design méltán nevezheti magát művészeti galériának is, hiszen a kiállított bútorok között szép számmal találunk Solthy Viktória festőművész által készült festményeket. Az alkotó sajátos látásmódját különleges technikákkal ötvözte. Jellemzően modern és figurális képek kerülnek ki a műhelyéből, de szívesen kísérletezik speciális fémes technikákkal és strukturált felületekkel is. A művészi festmények egyedi méretben is elkészíthetők, alkalmazkodva a megbízó lakásának színvilágához és a rendelkezésre álló falfelülethez, amit majd ez a festmény fog dekorálni.

Vásárlói számára mintegy vizuális garanciaként a galéria felajánlja, hogy látványtervbe illeszti a leendő képet, akár több szín, illetve méretverziót is, ezáltal a döntésben is segít, valamint láthatjuk, nagyjából hogyan fest majd az enteriőrünk a képpel a falon. Ha valaki a „meglátni és megszeretni” elv híve, akkor a galéria tapasztalatai azt mutatják, hogy a megrendelők 90 %-a kihasználja a lehetőséget és egyedi méretben, egyedi színvilággal, sőt akár teljesen egyedi kompozícióval rendeli meg a galéria kínálatából a neki legjobban tetsző festmények változatait.