Kék szín nyaralókba és otthonokba

Kék szín nyaralókba és otthonokba

A kék sokak kedvenc színe. De miért érdemes beilleszteni nyaralónkba és otthonunkba a kék szín varázslatos árnyalatait?

A nyaralókba és otthonokba a kék szín a tenger hűsítő szépségét, vagy a nyílt, felhőtlen égbolt felszabadító árnyalatait biztosítja, a kék bútordarabok, szövetek és egyéb dekorációs elemek segítségével.

Vincent Van Gogh híres mondása úgy szól: „Sosem fogom megunni a kék ég látványát.” Különösen nyáron igaz ez. Amikor az ég és a tenger, a víz kéksége szinte összesimul a horizonton és olyan nyugalmat, transzcendentális élményt nyújthat, melyet nem igazán tapasztalhatnánk meg más színek esetében. Miért is ne élhetnénk át ugyanezt az érzést még számtalan alkalommal például a nyaralónkban vagy akár az otthonunkban?

Mert a kék minden helyiségben jól mutat, egy tükörrel is:

Az Orio 127011 tükör stabil alapját egy MDF-lap képezi, ezt keretezi az arany színű keret.A téglalap alakú Chiara 351822 tükör olyan termékünk, amin könnyű rajta felejteni a tekintetünket.A Sphere 794172 tükör kereteként megjelenő apró gömbök olyanok, mint a vízbuborékok vagy az igazgyöngyök az óceán fenekén.

Ahány árnyalat, annyi lehetőség – így otthonunk kék színnel való „feltöltése” első nekifutásra nehéz feladatnak tűnhet, de e rövid cikk elolvasása segíthet abban, hogy bemutassuk a kék szín relevanciáját helyiségeinkben. Továbbá azt, hogyan illesszük be a kéket enteriőrjeinkbe a legjobb hatást elérve.

Az egyik legegyszerűbb megoldás a szőnyeg:

SALSA 690 BLUE SZŐNYEG MEDELLIN 400 SILVER BLUE SZŐNYEG BREEZE OF OBSESSION 150 PETROL SZŐNYEG

A kék szín előnyei

Az elsődleges színek, mint a kék, nem keverhetők ki más színekből. Ezek kellenek ahhoz, hogy más színeket is ki lehessen keverni. A színpszichológiai szerint a kék az egyik legideálisabb szín a különböző életterek dekorálásához. Számos felmérés kimutatta, hogy az összes szín közül a kék árnyalatai a legmegnyugtatóbbak az emberek számára. A világos és pasztell változatai hűsebb, frissebb és tisztább érzetet kölcsönöznek a térnek, illetve kimondottan relaxáló hatást lehet elérni, ha a zöld különböző árnyalataival, fehérrel, vagy a levendulára jellemző lila színpalettával párosítjuk.

Nálunk a kanapékat és a lakáskiegészítőket, festményeket is szívesen párosítják kék színben az ügyfelek. Mutatjuk a legkedveltebbeket!

Ella 2 és 3 személyes fix kanapé - Idén trendik a színek. A legkeresettebb kanapészínek–2021. 10-es toplistája is ezt bizonyítja. A BELLA ülőgarnitúra vendégággyal és ágyneműtartóval kétféle méretben rendelhető.

A Miami vendégágyas ülőgarnitúra jobbos és balos formában is rendelhető ülőgarnitúra

Miért érdemes még a kék színnel dolgozni? Mert szinte mindenkinek tetszik. A kék nem csak a jelenlegi trendben, már régen, vagy inkább mindig is nagyon közkedvelt volt. Mivel úgy lehet vele az enteriőrökbe változatosságot kölcsönözni, hogy megmarad a helyiségek könnyed, légies atmoszférája. Ráadásul a kék szín segíti a koncentrációt, a befelé fordulást, serkenti a kreativitást és megnyugtat.

SVIA GALLERY: "AQUA II." SVIA GALLERY: "VITORLÁSOK II." AKRIL FESTMÉNY SVIA GALLERY: "TÜRKIZ SZIRMOK" - TÉRPLASZTIKA

SVIA GALLERY: LORA AKRIL FESTMÉNY

Talán nem véletlen, hogy egy tengerparti, tóparti nyaralóban mindig van kék. Sőt, a skandináv stílus, vagy csónakház is stílus sem nélkülözi ezt a színt a fehérrel párosítva. Így egyszerre hangolódunk a nyaralásra és érezzük tisztának a teret.

A hálószobában ez pedig kifejezetten előnyös:

Firenze ágyneműtartós ágy Ülőgarnitúra, kanapé, ADA sarokgarnitúra, szekrény, dohányzóasztal, étkezőasztal, szék? A Rio Design bútoráruház segít.

A modern megjelenésű Balance franciaágy

Hogyan használhatjuk jól a kéket?

Az első döntés, amit fontos meghoznunk, mielőtt az otthonunkba visszük a kék színt, hogy melyik árnyalatát szeretnénk viszont látni a falakon, az ülőgarnitúrán, a székeken vagy festményeken. A különböző tónusok eltérő hangulatot teremthetnek. A sötétebb árnyalatokkal, mint például a navy blue, alapvetően dekor hatást érhetünk el. A világos tónusok, mint a pasztellkék, segít a terek világosabbá tételében, illetve megnyugtató atmoszférát teremt. Ha az első, árnyalattal kapcsolatos, kérdésben döntöttünk, át kell gondolnunk, hogyan építjük be a kék színt a mindennapi életterünkbe, illetve mennyire legyen domináns a többi szín és árnyalat mellett. Akár az összes fal is átfestésre kerülhet, de jobb, ha csak színfoltokban jelenik meg a helyiségekben. Adottak a kék kanapék, szőnyegek, festmények vagy lámpák, de nagyon fontos, hogy ne essünk túlzásokba. Egy jól megfogalmazott általános szabály, hogy minél több kék színt alkalmazunk otthonunkban, annál világosabbnak kell lennie az árnyalatnak.

Amikor tökéletes a kiegészítőválasztás:

Mivel párosíthatjuk a kéket?

A Tom Tailor Elements ülőgarnitúra lehetővé teszi, hogy ne csak egy sima ülőgarnitúrát vásároljunk, hanem egy teljesen egyedi és személyre szabott bútort.

ADA COMBI ülőgarnitúra U forma. Az ADA COMBI ülőgarnitúra kárpitozására is sokféle lehetőség van.

Mivel párosíthatjuk a kéket?

A fehér mindig egy könnyed és jó választás, szinte minden színnel megfelelő párost alkot. A zöld és sárga halványabb, pasztelles árnyalataival szintén nagyszerű párost alkot, meghagyva az enteriőrök világosságát és szellősségét. A világoskék árnyalatok bézzsel történő párosítása egy másik klasszikus opció, mely lágy, szofisztikált érzetet ad bármely enteriőrnek.

Az étkező esetében sem ritka a kék különböző színárnyalatainak alkalmazása! Mutatunk is néhányat!

Fargó asztal és Szeréna étkezőfotel

Fargo asztal Zanzibár székkel - Asztal-szék-bárszék? A Rio Design áruházban megtalálja! PALMA SZÉK POWER ASZTAL áruházunk egyedi terméke.

Az Osaka nyitható étkezőasztal lábai igazán különlegesek

Ha merészebbek vagyunk, akkor a tintakék és a lazacrózsaszín vagy a kék sötétebb árnyalatai és a napsárga vagy élénk narancssárga is ütős párosítás lehet.

A bútorokhoz választható sok-sok kárpitszínt, a kékeket is, előzetesen itt nézheti meg.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

TUDJON MEG MINDENT ELSŐKÉNT!

OSSZA MEG EZT A POSZTOT!

MÉG TÖBB BEJEGYZÉS